ürk Harb İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak Mecidiyeköy'de 10 işçinin ölümüne neden olan kaza ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

 Atak, "10 işçinin ölümü kaza değil cinayettir.     
                      Güvencesiz, örgütsüz ve kuralsız çalışmaya son verilmelidir  Gereken önelemler ve tedbir alınmadığı sürece yaşanan cinayetlerden sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir"diyerek sert çıktı. 
                     
         Bilindiği üzere Torunlar GYO’nun Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın arazisine inşa ettiği Torun Center’da işçileri taşıyan asansörün 32. kattan zemine çakıldığı ve 10 işçi hayatını kaybettiğini hatırlatan Atak, "Artık bu tür yaşanan ölümlere kaza demek sadece ülkemizde yaşanan büyük zafiyeti gizlemekten başka bir şey değildir. Yaşananlar düpedüz iş cinayetidir. Ve önlemler alınmadığı sürece bu cinayetlerin yaşanacağı ortadadır. İşçi sağlığı ve güvenliğinde sadece yasa çıkartarak gerekenin yapılamayacağı artık öğrenilmelidir. İşyerlerinin işverenlerden bağımsız bire bir denetlemesi gerçekleştirilmeden, taşeron sistemine son verilmeden ve kayıt dışı önlenmeden iş cinayetlerinin önlenmesi mümkün değildir. Çalışma hayatında kuralsızlık bir an önce bitirilmeli. Güvencesiz çalışma ile mücadele edilmeli ve örgütlenmenin önündeki her türlü engel kaldırılmadır. Aksi taktirde yaşanan iş cinayetleri ne ilk ne son olacaktır"diye konuştu.
 Soma'da yaşanan büyük faciada hayatını kaybeden işçilerin kanı kurumadan yaşanan bu olayın Soma'nın kimseye ders olmadığını gösterdiğini kaydeden atak şöyle konuştu: "Ülkemizde insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı ve ölümler bu kadar kolay yaşanmamalıdır. Olayın sorumluları bir an önce tespit edilip gerekenler yapılmalıdır. Ancak insan onurunu yakışır bir çalışma hayatı sağlanmadığı sürece tüm sorumluluğun şu anda Ülkeyi yönetenlerde olduğunun bilinmesi gerektiğini kamuoyunu duyuruyoruz."

Editör: TE Bilişim