Okulların açılması ile toplu taşıma araçlarında artan yoğunluğu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar “Yanan, devrilen, kazaya karışan toplu taşıma araçlarında sakatlanan/ can veren tüketiciler kamu otoritesini arıyor” dedi.

  TÜKDES Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Şehirlerarası/şehir içi yollarda araçlarda;10 numara yağ kullanımına, sürücü hatalarına, denetim yetersizliğine vb. sebeplere bağlı olarak oluşan trafik kazaları sonucu ölüm ve yaralanmaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin ne zaman alınacağını merak ediyoruz. Zam savunucuları yakın zamanlarda yaptıkları açıklamalarda araçlarda 10 numara yağ kullanmak zorunda olduklarını yoksa evlerine ekmek götüremeyeceklerini ifade ediyorlardı. Şimdi ise, toplu taşıma araçlarına okul servislerine yapılan zamları savunanlar en başta akaryakıt fiyatlarındaki artışı koymaktadır.”

 

DENETİMLER ARTTIRILMALI

 

Acar, tüketicilerin en başta gelen hakkı olan “Sağlığın ve güvenliğin korunmasını” sağlamakla görevli merkezi/yerel kamu otoritesinin 10 numara yağ kullanımının engellenmesi için denetimlerini arttırması gerektiğini belirtti. Tüketicilerin bedelini ödedikleri ulaşım hizmetlerinden güvenlik içinde ayıpsız şekilde, yararlanmasının toplumun tüm katmanlarının ortak çabasına bağlı olduğunu kaydeden Acar, “Hizmet sağlayıcıları denetlemekle görevli kamu otoritesi hiçbir baskı altında kalmadan gerekli yasal düzenlemeleri ve denetimleri yapmalıdır” dedi.

 

 
Editör: TE Bilişim