Ak Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Mustafa Kemal’in İstanbul’dan Samsun’a yolculuğu, bir kurtuluş döneminin başlangıcı, vatanın ve milletin istiklali için milli mücadele ruhunun yeşermesi, Türk milletinin bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımı olduğunu söyledi.

100 yıl sonra, 2019’da aynı bilinç, inanç ve heyecanla ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığımızı ifade eden Milletvekili Günay açıklamasında şunları söyledi:

“Atatürk’ü anıyoruz çünkü cepheden cepheye koşarak tam bağımsızlık mücadelesini zafere ulaştıran, Türk Milletinin birlik ve beraberliğini sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, ileri görüşlü, vatansever, sabırlı ve disiplinli devlet adamı, ilk Cumhurbaşkanımız...

Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz çünkü  ‘Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum’ diyen Atatürk'ün gençlere olan güvenini gösteren, vatanı gençlere, bu bayramı da gençliğe armağan eden inancın pekişmesini tekrar hatırlıyoruz.

19 Mayıs’ın 100.yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan, tarih ve kültürümüzden güç alan, ilim ve bilimi yol olarak seçmiş, geleceğe geçmişinden gelen deneyimleri yansıtan, ülkesi ve millet için çalışan tüm gençlerimizin ‘Gençlik ve Spor Bayramını’ kutluyor, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

                                                                                   

                                                                                                                            

Editör: TE Bilişim