T.Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaparak, müstemleke bir devlet olmaktansa, savaşarak ölmeyi tercih eden Türk milletinin, 19 Mayıs 1919’dan Cumhuriyetin kuruluşuna kadar nice şanlı zaferlere adını gururla yazdırdığını söyledi.

“İnönü Zaferleri, Sakarya Destanı, Büyük Taarruz, her biri istiklale giden yolda büyük başarılardı. Tüm bu savaşlar milli dirilişin ve milli şahlanışın sembolü oldu” diyen Urfalı açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün Kurtuluş destanının 100’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Ne büyük bir şeref payesidir bu. 100 yıllık bir destanının kahramanları olan ecdadımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.  Yaklaşık yüzyıldır bu topraklara harç olan o şehitlerimiz sayesinde kimseye kulluk yapmadan, özgürce nefes alarak, alnımız ak başımız dik yaşıyoruz. 19 Mayıs’a sahip çıkmak, o ruhu korumak çok önemlidir. Çünkü o ruh sayesinde Kurtuluş Savaşı kazanılmış, Cumhuriyet kurulmuş, demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere dayalı modern bir devlet inşa edilmiştir.

Bugüne gelindiğinde; 100 yıl önce kapatılan hesabı, 100 yıl sonra açmaya yeltenen dış güçler ve bu dış güçlerce besiye çekilen ihanet odakları olduğunu görüyoruz. Zaman zaman düğmeye basarak nabız yoklayan bu yapılar, kafa kafaya verip ustaca hazırladıkları tuzaklara milletimizi çekmeye çabalamaktadır. Bunlar; Ortadoğu’yu şekillendirmeye gayret ederken, Türkiye ile ilgili planlarını sona saklamaktadır. Ellerinin değdiği Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, kısacası her yere kan ve gözyaşı hâkimdir. Bu noktada terörist unsurlara ve terörist unsurları semirtenlere, topraklarımızı emperyalizme yem yapmaya çalışanlara karşı tetikte ve uyanık olmalıyız.

Türk eğitimcileri olarak bizler, her zaman olduğu gibi bundan sonra da devletimizin, ihanetin kuklası olan teröre karşı yürüttüğü kararlı mücadeleyi ama demeden, müsamaha göstermeden, samimiyetle destekliyoruz.

Atatürk, Türk gençliğine çok güveniyor ve ‘Ey Türk Gençliği!’ diye başlayan Gençliğe Hitabesinde ‘Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir’ diyerek, geleceğimizi Türk gençliğine emanet ediyordu.

Böylesine ulvi bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşıyan gençlerimiz, tüm benliğiyle Cumhuriyetimize, vatanımıza, bayrağımıza, değerlerimize sahip çıkmalı; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olmalı, devletimizle, Cumhuriyetimizle hesabı olanlara gereken cevabı vermelidir.

Öte yandan ülkemizde kurucu değerlerimize pervasızca laf uzatan, bu devletin kuruluş felsefesini ve sürecini eleştiren şuur yoksunları, manda kalıntıları, akıl fukaraları bulunmaktadır.  Ömrünü cephede geçirmiş ve bu ülkeyi kurtarmaya adamış olan Atatürk ve mücadele arkadaşları sayesinde bu topraklarda kelle koltukta gezmeden yaşadığını unutanların saygısız ithamları bardağı taşırmaktadır. Neyse ki Türk milletinin derin vicdanı, yüksek muhakeme gücü bu hainleri boğacaktır.

Türkiye Kamu-Sen olarak 1 Mayıs 2019 tarihinde Atamızın Samsun’a ayak bastığı noktada tüm dünyaya ilan ettiğimiz ‘Millî mücadelenin 100. yılında millî birlik, millî egemenlik, millî devlet, millî sendika için her alanda ilk günkü ruhla yeniden mücadele’ umdemizi bir kere daha hatırlatırız. Bu noktada vatanımıza, bayrağımıza, dilimize sahip çıkma, demokrasimizi koruma, ayrık otlarını, bölücüleri, milletimizin geleceğine kasteden işbirlikçileri hayatımızın her alanından temizleyerek yarınlarımızı bir ve beraber olarak inşa etme zorunluluğumuz bulunmaktadır. Bu hedefe ulaşmak için 19 Mayıs 1919 tarihini genç bedenlerin yüreğinde hissetmesini, gençlerimizin 19 Mayıs coşkusunu, gururunu yaşamasını sağlamak çok önemlidir.

19 Mayıs 1919’la başlayan dönemde elde ettiğimiz en büyük kazanımlarımız olan bağımsızlık, demokrasi ve Cumhuriyetimizin yansıttığı ışığın; toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel olarak ilelebet milletimizin geleceğini aydınlatmasını diliyorum. 100 yıl önce  ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyerek tereddüt dahi etmeden emperyalistlerin karşısına dikilen kahraman ecdadımızın yaktığı mücadele ateşinin, bizlere hürriyetimizi hediye eden vatan, millet ve bağımsızlık aşkının sinemizde sonsuza kadar yanacağı bilinmelidir. Yüz değil bin yıl da geçse coğrafyamızı kan gölüne çeviren, yaşlı, genç, kadın, çocuk demeksizin katledilmelerine neden olan emperyalist güçler ve işbirlikçi maşaları ile olan mücadelemiz sürecektir.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; başta ülkemizin kurucusu Büyük Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha dua, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”                                                                                                                                                                           

Editör: TE Bilişim