SES Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube TİS ve Hukuk Sekreteri Dilek Yeşilırmak, 112 çalışanlarının tükenme noktasına geldiğini belirterek, “İnsanca yaşamaya yetecek ücret ve insan onuruna yakışır çalışma ortamı istiyoruz” dedi.

112 çalışanlarının salgın günlerinde çok zor koşullarda hizmet verdiğini belirten Yeşilırmak, “Başta araç sürücüleri olmak üzere çalışanlar; iş güvencesinden yoksun, esnek ve kuralsız çalışıyorlar, aldıkları ücret ise gelecek kaygılarını gidermeye yetmiyor. Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi/geç ödenmesi en önemli sorunlarının başında geliyor. Çalışma ortamlarının, özellikle dinlenme alanlarının yetersizliği, periferde çalışanların yemek ve ulaşım sorunları, uzun ve ağır çalışma saatleri, fazla nöbetlere bütün bunlara ilaveten giderek artan gereksiz talepler 112 emekçilerini tükenme noktasına getirmiştir” şeklinde konuştu.

SES’E DAVET

Dilek Yeşilırmak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İş güvencesinin, ücret güvencesinin, can güvenliğinin olmadığı bir ortamda 112 çalışanları canla başla hasta kurtarma eylemini gerçekleştiriyorlar. SES olarak onlara yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, tüm sorunların birlikte mücadele ile çözüleceğine inancımızlar, 112 çalışanlarını sendikamıza davet ediyoruz. “

Editör: TE Bilişim