Odunpazarı Meclisi’nin Mayıs ayı oturumu yine gergin geçti. Toplantıda Hamamyolu Projesi’nde yetki tartışması yaşanırken, belediyenin 2015 yılı mali ve kesin hesapları da görüşüldü. AKP’li Meclis Üyeleri, hesapların yasal olmadığı gerekçesiyle ret oyu kullandı.
 
Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı son oturumu Avukat Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıda Odunpazarı Belediyesi’nin 2015 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı görüşüldü.
Oturum başlamadan önce gündem dışı söz alan AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, bir önceki mecliste görüşülen Hamamyolu Projesi için Başkan Kurt’a yetki vermediklerini söyledi. Gazetelerde Hamamyolu Projesi’nde Kazım Kurt’a yetki verildiği şeklinde haberlerin yapıldığını kaydeden Yapıcı, “ Bu da yanlış anlaşıldı.  Nasıl bir proje diye merak eden vatandaşlarımız bizi aradı.  Aslında ortada onaylanan bir proje yok.  Bizler Kurt’a ihaleye çıkabilmesi için yetki verdik” açıklamasında bulundu.
 CHP’li Önder Tuna da proje olmadan ihaleye çıkılamayacağını belirtti.
 Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise ihale yapılmadan hiçbir şeyin netleşmeyeceğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “  Proje ihalesi yapmış değiliz. Kent Konseyi Hamamyolu Çalışma Grubumuz yaptıkları incelemede belli değerler tespit etti.  Proje kesinleştikten sonra yapım ihalesine çıkacağız. Yoksa Hamamyolu’nda imzalanmış bir protokol yok. Zaten ortada çok iyi bir proje olsa AKP’liler karşı çıkar, yetkiyi vermezdi.”
 Bunun üzerine Yapıcı, “ Bizler zaten nasılsa Odunpazarı Belediyesi yapamaz diye yetkiyi verirdik” yanıtını verdi.
Öte yandan Odunpazarı Belediyesi’nin 2015 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı da tartışmalara neden oldu.
 Belediyenin 2015 yılı giderleri 157 milyon, gelirleri 138 milyon, borçlanma ise 9 milyon olarak gerçekleşti.
Konu ile ilgili karşı oy gerekçelerini söyleyen AKP’li Yapıcı, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gerektiğini belirtti.  Denetim raporuna göre rakamların güvenli olmadığını kaydeden Yapıcı, “ Kayıt hataları bunu göstermektedir.  Yaptığınız iş ve işlemler yasalara uygun olmalıdır, yasal olmadığı gözlemlenmiştir” ifadelerini kullandı.
Meclis toplantısında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin 31.12.2015 tarihi itibari ile borcu 100. 313.000 liraya düştüğünün altını çizdi. Başkan Kurt, “14 milyon lira da o dediğiniz, eleştirdiğiniz, muhtemel mahkeme borçlarına ve kıdem tazminatlarına karşı ayrılmıştır. Toplamda 116 milyon liralık bir borcumuz vardır. Biz bunu devraldığımız zaman mahkeme borçları ve kıdem tazminatları borçları ile ilgili bölümleri bilmiyorduk. O zaman borcumuz 120 milyon civarındaydı. 10-15’de mahkeme faizi değerlerini düşündüğümüz zaman 135 milyon civarındaki borcumuz şuanda 116 milyon liraya düşmüştür. Hem hizmet yapmışızdır, hem personel sayımız artmıştır, hem Odunpazarı’nın tanınırlığı artırılmıştır, hem de sizin yaptığınız borçlar ödenmiştir” dedi.
 
Uzun tartışmaların ardından ilgili madde oy çokluğuyla meclisten geçti.
 
Editör: TE Bilişim