Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü ile ilgili açıklama yapan Tambova, bu olaya teşebbüs edenlerin ve planlayanların kapsamlı şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.

“15 Temmuz’un 1. yılını geride bıraktık” diyen Tambova, “Bu elim ve kanlı olayı şiddetle kınıyoruz. Bu kanlı ve silahlı bir terör eylemiydi. Teşebbüs edenleri, teşvik edenleri ve zemin hazırlayanları ve kendi insanına silah doğrultan, ateş eden asker görünümlü vatan hainlerini şiddetle kınıyorum. Hak ettikleri cezayı almalarını diliyorum. Bu hain silahlı eylemde hayatını kaybeden 250’ye yakın vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor ve saygıyla anıyorum. Böylesi karanlık günlerde böyle kahramanlara, vatanperver insanlara her zaman ihtiyacımız var” diye konuştu.

KISA VADEDE AYDINLATILACAĞINA İNANMIYORUM

Tambova, konuyla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu daha önce yaşadığımız darbelerden oldukça farklı bir olaydı. Biraz daha tehlike içeren bir olaydı. Bu darbe teşebbüsünün, bu kanlı eylemi, terör olayını çok kısa vadede aydınlatılabilmesinin çok mümkün olduğuna inanmıyorum. Dünyada da benzerleri görünen, askeri silahlı eylemle yönetime el koyma teşebbüslerinden biraz daha farklı bir olay. Daha çok sosyolojik hedeflerle yapılan bir olay olduğunu düşünüyorum. Bu yönde araştırılması gerekiyor. Bu hain saldırıya teşebbüs edenlerin, planlayanların çok daha kapsamlı araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun da çok kolay olmayacağını biliyorum.”

HER FIRSATTA İSPATA HAZIRIZ

Tambova, “Birliğimize ve bütünlüğümüze kast eden bütün düşmanlarımızın bilmesi gereken bir şey var ki, bu millet kahraman Türk insanının kanlarıyla var edilmiştir. Bizler bu vatana kanımız pahasına sahip çıkacağımızı her fırsatta ispata hazırız. Bu millet her türlü zorluğu aşarak bugünlere gelmiş ve kendini var etmiştir. Bunun da üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Bir daha bu ülkede bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim