AK Parti Eskişehir Teşkilatı Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Neslihan Çavdar, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine ve onbinlerce vatandaşın yaralanmasına neden olan Marmara Depreminin millete yaşadığı en acı felaketlerden birisi olduğunu ifade eden Çavdar’ın mesajı şöyle:

 “ 17 Ağustos'ta yaşanan acı ve yıkım bize depremle yaşamayı öğrenmemiz ve gerekli önlemleri almamız için sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarih olmuştur. Bu sorumluluklar doğrultusunda hükümetimiz tarafından afetlerin tek elden ve daha etkin yönetilmesi için AFAD kurulmuştur.2023 deprem stratejisi ve eylem planı hazırlanmıştır. 81 ilde uygulanan yapı denetim sistemi hayata geçirilmiştir. Mevcut yapı stokumuzda depreme dayanıksız olduğu tespit edilen yapılarda kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmıştır ve çalışmalar devam etmektedir. Yapılan bu çalışmalarla afet yönetimi konusunda daha etkin ve gelişmiş sistemler oluşturulmuştur. Bu vesile ile 17 ağustos 1999 Marmara Depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

                                                                                    

Editör: TE Bilişim