Eskişehir Halkevi Başkanı Gürkan Çelik, son Mecideköy’de meydana gelen ve 10 işçinin ölümüne neden olan ‘asansör faciası’ ile ilgili yorum yaparak bu inşaatların doğayı yok etme inşaatları olduğunu söyledi. 
AKP iktidarının geldiği günden bu yana insanca yaşam adına her ne varsa hepsini yok ettiğini öne süren Çelik, “Fotoğrafları gördük. İşçilerin çalışma koşulları ortada. Bu işçilerin neler yaşadığını anlamak için 10 kişinin ölmesine gerek yoktu. Her şey ortada. Adeta 17’nci yüzyıl koşullarıyla çalışıyor işçiler” dedi. 
“Soma’da madenciler göçükte hayatını kaybetti. Daha dün Ankara’da insanlar birkaç saat süren yağmurda sele kapıldı. Bizler bunları unutmuyoruz. Soma’yı unutmuyoruz. Bizler 10 işçinin hesabının sorulması için buradayız. İşçilerin arasında babasının yanında harçlığı için çalışan bir çocuk işçi de var. AKP iş güvenliği deyince bir baret bir emniyet kemeri anlıyor. Soma’da işçilerin yaşam evleri projesi mecliste reddedildi. AKP madenlerde yaşam evlerinin kurulmaması için yaşam evlerini reddetti” diyen Eskişehir Halkevi Başkanı Gürkan Çelik, yeni Türkiye’sini işçilerin kadınların gençlerin mücadelesiyle yeniden kuracaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim