Berberler ve Kuaförler Odası’nda; ağdacılık, manikür-pedikür, kalıcı makyaj, masaj ve dövmeilik alanında 18 kişi ustalık ve kalfalık belgeleri için sınava girdi.

14 Ocak 2008 tarih ve 26756 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Çıraklık Eğitimi Uygulaması Yapılmayan Meslek Dallarında mesleki belgelerin verilmesine ilişkin yönetmelik çerçevesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları tarafından 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun çıraklık eğitimi uygulaması kapsamı dışında kalan Ağdacılık, Manikür Pedikür, Kalıcı makyaj, Masaj ve Dövmecilik alanlarında ustalık ve kalfalık belgeleri olmayanlar için 2019 2. Dönem sınavları Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen öğretmen ve komisyon üyelerinin gözetmenliğinde Berberler ve Kuaförler Odası’nda düzenleniyor.

Bunlardan 3 tane manikür-pedikür ustalık, 2 tane ağdacılık ustalık, 2 tane dövmecilik ustalık, 2 tane manikür-pedikür kalfalık, 5 tane ağdacılık kalfalık,3 tane dövmecilik kalfalık, 1 tane masaj kalfalık sınavı olmak üzere toplam 18 kişi yazılı ve uygulamalı sınava katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan oda başkanı Fethi Özkara”Ayrıca meslektaşlarımız bu belgelerini alarak mesleki bilgi ve beceri düzeylerini bir kat daha artırmış, mesleki yeniliklere katılarak kendilerini geliştirmiş olacaklardır.Tüm meslektaşlarımızın bu sınavlara katılıp meslekte ilerlemelerini bilgi ve becerilerini artırmalarını,belgesiz meslektaşımızın kalmamasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim