Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği Başkanı Musa Korkmaz, 8 Mart 1944 de Malkarlı kadınların kaderinde acı, ölüm ve ayrılık yaşandığını ifade ederek Malkarlılar 8 Mart 1944 sabahı hayvan vagonlarına doldurularak Sibirya ve Kazakistan’a sürgün edildiklerini söyledi.

 38.000 kişinin yaklaşık 14.000’i kadın,10.000’i çocuk geriye kalanı ise yaşlı ve hasta erkeklerden oluştuğunu kaydeden dernek başkanı Korkmaz şunları söyledi:

“ Sürülenlerin büyük bir kısmı sürgün yolunda vagonlarda havasızlıktan, hastalıktan ve açlıktan öldü. Dünya 8 Mart Kadınlar Gününü kutlarken bugün binlerce Malkarlı kadın hayatını kaybetti. Binlerce Malkarlı kadın da yavrusunu kaybetti.

 Allah hiçbir millete, halkımıza bir daha böyle zulüm, acı göstermesin.

Modern teknoloji, modern yaşamla birlikte insan haklarının sıkça konuşulduğu günümüz dünyasında halen Suriye’de, Doğu Guta’da, Myanmar’da ve dünyanın farklı bölgelerinde kimyasal silahlarla kitlesel katliamlar yapılmakta, kitlesel sürgünler yaşanmaktadır.

Bugün Suriye’de ordumuz ve Mehmetçiklerimizin uğraşı, çabası, savaşı günahsız yavrular, mazlumlar,  insan hakları ve ülkemizin bekası içindir. Her kim ki bu sürgünlere, katliamlara, zulmeve teröre  destek veriyor ise hepsini lanetliyor, kınıyoruz. Bugün Afrin’de mücadele eden Mehmetçiklerimize başarılar diliyoruz. Şehit olan tüm aziz Mehmetçiklerimize ve sürgünde, göç yolarında ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar, şehit ailelerimize de sabır, metanet ve sağlıklı ömürler diliyoruz.

Dünyanın yarısını kadınlar oluşturmakta, diğer yarısını da kadınlar yetiştirmektedir. Her kadın da bir annedir. Her erkeğin annesine gösterdiği sevgi ve saygıyı diğer kadınlara da göstereceği bir dünyada yaşamamız dileğiyle, Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim