Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in 2. İnönü Zaferi’nin 97. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, 2. İnönü Savaşı’nın tarihimize altın harflerle yazılmış büyük zaferlerden biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Büyükerşen’in mesajı şöyle:

“Kurtuluş Savaşımız, bağımsızlığı söz konusu olduğunda milletimizin neleri göze alıp, başarabileceğinin en güzel örneğidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde aziz milletimiz emperyalistlere karşı verdiği amansız mücadele ile kendi kaderini yeniden tayin etmiş, bütün mevcudiyetini ortaya koyarak vatanını savunmuştur. Bu mücadelelerin en önemlilerinden biri olan 2. İnönü Savaşı da, tarihimize altın harflerle yazılmış büyük zaferlerden biridir. Cumhuriyete ve bağımsızlığa giden yolu açan 2. İnönü Zaferi'nin önemini milli mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk, zafer sonrası İsmet İnönü’ye gönderdiği telgrafta "Siz orada yalnız düşmanı değil, milletimizin makûs talihini de yendiniz" ifadesiyle ortaya koymuştur.

 2. İnönü Zaferi’nin 97. yıl dönümünü büyük bir gurur ile kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere aziz vatanımızın bağımsızlığı ve korunmasında canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize de en derin şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim