Haber Erdoğan Ekiner

Yapı ustası Ensar Örs, dönüş işaretinden yola girdi, benzin istasyonunun önünden Çevre Yoluna çıktı. Sonuç: 2004 lira ceza…

Şehir Hastanesi yol çalışmaları sırasında, arabasının gazı bittiği için görevli polislerden izin isteyerek benzin istasyonuna girdiğini söyleyen Yapı Ustası Ensar Örs daha sonra, benzin istasyonunun önünde bulanan ve uyarı levhası olmayan yoldan Çevre Yoluna çıktı. Birkaç gün sonra 1002 liralık iki ceza makbuzu ve 2004 liralık trafik cezası ile karşı karşıya kaldı.

Karo ustası Ensar Örs, Şehir Hastanesi ile ilgili yol çalışmaları sırasında, dönüş levhası olan yolu kullanıp benzin istasyonuna yöneldiğini ve burada bulunan polislerin de istasyona girişine izin verdiklerini ve daha sonra istasyon çıkışında uyarı levhalarının da bulunmadığını ve buradan Çevre Yoluna çıktığını ve çıkış noktasında levha-uyarı bulunmadığını belirten Yapı Ustası Ensar Örs, “Bir süredir inşaat işleri durdu. Ben bu cezaları ödersem, ne yiyip ne içeceğim. Evime nasıl ekmek götüreceğim. Benzin istasyonuna giren arabalar, halen buradan çevre yoluna çıkıyorlar. Ben de bunu yaptım. Benzin istasyonu görevlilerden birinin söylediğine göre 50 kişiye ceza kesilmiş. Ama şimdi yine istasyondan otobana çıkılıyor. Bizim suçumuz ne? Levha bile yok ortada. Neye göre davranacağız?” diye sitem etti.

Adliyede trafik cezasına itiraz edeceğini söyleyen yapı ustası, “Bir değil, iki ayrı trafik cezası düzenlemişler. Toplam 2004 lira. Ben bu cezayı şimdi nasıl ödeyeceğim. İtiraz hakkımı kullanacağım. Şu an işsizim” dedi.

Editör: TE Bilişim