Ülkemizde sıfır arabalara olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle yeni yıla girdiğimiz şu günlerde sıfır araba piyasasında gözlemlenen hareketlilik tüm yıl boyunca devam edeceğe benziyor. Özellikle 2019 yılının ortalarından itibaren faizlerin ciddi bir şekilde yükselmesiyle birlikte sıfır arabalara olan ilgi azalırken yılsonuna doğru düşen faizlerle birlikte yeniden canlanma izlenmeye başladı. Piyasada oluşan bu hareketlilikle birlikte insanların satış noktalarında yoğunluk oluşturdu.

Yaşanan bu faiz indirimi sıfır araba fiyatları üzerinde oldukça etkili olmaya başlaması üzerine satış noktalarında yapılan ek kampanyalar sayesinde daha yoğun bir ilgi oluştu. Bu durum ekstra kampanyalar sayesinde daha da artarak insanların daha fazla ilgi göstermesi için bir fırsat oluşturuldu. Kredi faizlerinin düşmesi ve yapılan ek kampanyalarla birlikte sektörde şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte bir yoğunluğun olduğu açıklanmaktadır.

Bu durumlar yaşanırken özellikle elinde bulunan stokları eritmek için bazı firmalar farklı satış teknikleri uygulayarak satışlarını arttırmak ve yeni yılın ilk aylarına hedefledikleri satış miktarının büyük bir bölümünü tamamlayarak girmek için yoğun çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Bu aşamada ortaya çıkan satış yoğunluğuna ne yazık ki elinde az stok bulunan firmalar dahil olmayı başaramamışlardır. Özellikle ellerinde çok az stok bulunan firmalar ekstra kampanya yapma imkanı bulamadıkları için insanların farklı firmalara ilgi göstermesinin önüne geçememişlerdir.

2020 Yılında Sıfır Araç Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Yeni yıla girerken insanların en çok merak ettiği konulardan birisi de yeni yılda araba fiyatlarının ne kadar olacağıdır. Sıfır araba fiyatları ile ilgili bu sorunun merak konusu olmasıyla birlikte gözlerde firmaların yapacakları açıklamalara çevrilmiş durumda. Özellikle çok büyük kampanyaların yapıldığı 2019 yılının sonrasında 2020 yılında da benzer kampanyaların yapılması beklenmektedir. Bununla birlikte uzmanlar genel olarak değerlendirildiğinde sıfır araba fiyatlarının ortalama 5-10 bin civarında artış göstereceğini tahmin etmektedir.

Araç fiyatlarıyla ilgili birçok firma resmi açıklamadı. Özellikle birçok firmanın kısa sürede fiyatlarını resmen açıklayacağı düşünülmekte. Bu kapsamda fiyatlar beklenirken aynı zamanda firmaların yapacağı muhtemel kampanyaların da açıklanacağı umut edilmektedir. Bu sayede insanlar hangi arabayı alacağına da karar verebilecektir.

Birçok büyük firma 2020 yılı sıfır araba fiyatlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamış olsa da Renault ve Dacia markaları 2020 otomobil fiyatlarını resmen duyurdu.İşte güncel sıfır otomobil fiyatları ve 2020 sıfır otomobil fiyatları:

  • Symbol 2020 95 bin 150 lira
  • Megane HB 2020 model 150 bin 200 lira
  • Megane Sedan 2020 model 142 bin 400 lira,
  • Kadjar 2020 model 183 bin 150 lira
  • Duster 2020 model 128 bin 550 lira
  • Sandero 2020 model 97 bin 400 lira
Editör: TE Bilişim