Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, demokrasilerde meclislerin önemine dikkat çekerek, ulusal egemenliğe dayalı yönetim biçiminin, medeni dünyanın vazgeçilmez tercihi olduğunu vurguladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açıldığını ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiğini ifade eden TGF Genel Başkanı Karaca şöyle konuştu:

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Bu anlamlı sözlerin sahibi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da ise Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa bu tarihte Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası nitelik kazandırılan bu ulusal bayramımıza, ortalama olarak her yıl yurtdışından gelen ve ülkemizin misafiri olan farklı kültürdeki çocuklar da katılmaktadırlar. Ne gurur vericidir ki, Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkeyiz. Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri tutan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak birlik ve beraberliğimizi temsil etmektedir. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, ulusların geleceğidir. Bu nedenle de onlara duyduğu sarsılmaz güven ve büyük sevginin ifadesi olarak, 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Türk medyası ve vatanını seven gazeteciler olarak, tarihimizin onur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanları coşkuyla yaşamalı ve yaşatmalıyız."

Editör: TE Bilişim