TÜRKAV Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma, yok olma mücadelesidir.

Büyük Atatürk, herşeyin bitti dendiği anda, bu büyük milletle her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır.

23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü aşabileceğinin ön büyük simgesidir.

Bu nedenledir ki, 23 Nisan günleri, bu yüce milletin geleceği olan çocuklarımıza, bir milletin adeta külleri üzerinden bir Anka Kuşu gibi yeniden doğuşunun en güzel örneğidir.

Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak en büyük gayemizdir.

Bu nedenledir ki, çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, aydınlık bakış açısına sahip, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi özümsemiş fertler olarak yetiştirilmeleri temel amacımızdır.

Çocuklarımızı, içinde yaşadıkları çağı okuyup, geleceğe ilişkin ufku ve hedefleri olan insanlar olarak yetiştirmek bizler için bir zorunluluktur.

Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, dünya yüzünde saygın ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu, başı dik vatandaşları kılmak bizlere düşen görevlerdir.

Büyük Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak armağan etmesi, elbette ki çocuklara olan sevgisinin ve güveninin neticesidir

Çocuklarımızın bu sorumluluğun şuuru içinde güzel yarınlarımızın mimarları olacağınıza inancımız sonsuzdur.

Bu vesileyle milletimizin ve bütün dünya çocuklarının bayramını canı gönülden kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim