ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı yıl dönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; "

30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıldönümünde, Büyük Zaferin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurtuluş savaşımızın aziz komutanlarını şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

30 Ağustos 1922, emperyalist devletlerin himayesinde Anadolu’yu işgale yeltenen Yunan ordusunun kesin olarak bozguna uğratıldığı, Anadolu’da bağımsızlık ve özgürlük güneşinin doğduğu gündür.

26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta kesin zafere ulaşmış ve 9 Eylül’de yurdun işgalden kurtarılması ile sonuçlanmıştır. 30 Ağustos sadece Türk tarihi için değil başta mazlum uluslar olmak üzere dünya tarihi için de bir dönüm noktasıdır.

Aradan geçen 99 yılın sonunda ise önemli sorunlarla karşı karşıyayız. Büyük can kayıplarıyla verilen mücadelenin sonunda elde ettiğimiz yurdumuzun ve gelecek nesillerimizin tarikat ve cemaatlere teslim edilmesini istemiyoruz. Toplumun demgrafik yapısının ve nüfus dengesinin bozulmasını onaylamıyoruz. Bu konuda gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.

İçinde bulunduğumuz iç ve dış kaynaklı tehditler karşısında ülkemizi yönetenleri 30 Ağustos destanını anlayıp kavramaya bu ruha uygun ve sorumlulukla tavır almaya davet ediyoruz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak,  Zafer Bayramının 99. yıldönümünde, büyük bir askeri zafer sonrasında kurulan laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatma konusundaki kararlılığımızı kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.

Zafer Bayramının 99. Yıldönümünde duyarlı Eskişehirlileri bayraklarıyla 30 Ağustos Pazartesi günü saat 13:30’da Vilayet Meydanındaki buluşmaya davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim