Türk Milletinin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele örneği vererek Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren 30 Ağustos Zaferi’nin 92. Yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. 

Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen kutlama törenleri Saat: 09.00’ da Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Çelenk Sunma Töreni” sona erdi.

Kutlama törenleri, Vali Güngör Azim Tuna’nın Garnizon Komutan Vekili Korg. Nihat Kökmen ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce ile birlikte Valilik Makamı’nda tebrikleri kabul etmesinin ardından Atatürk Bulvarında düzenlenen resmigeçit töreni ile devam etti.

Resmi Geçit Töreni, Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Korg. Nihat Kökmen ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce’nin törene iştirak eden birlikler ile halkın bayramını kutlamaları ile başladı. 

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına törende bir konuşma yapan Hv. Plt. Kur. Bnb. Mehmet Akif Karataş “30 Ağustos Zaferi, şartlar ne kadar zor ve ümitsiz olursa olsun bağımsızlığı ve onuru için birlik ve beraberlik içinde mücadele eden Türk milleti karşısında hiç gücün duramayacağını tüm dünyaya ispat etmiş ve esaret altında olan diğer milletlere de örnek teşkil etmiştir” diye konuştu.

Program, Melahat Ünügür Ortaokulu öğrencisi İlayda Ulusoy’un “30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun” adlı şiiri okumasının ardından “Resmi Geçit Töreni” ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Törenlerine Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna, Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can,  kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
Editör: TE Bilişim