Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçilere verdiği “300 koyun müjdesi” ile ilgili başvurular başlıyor. Konuyla ilgili duyuru yapan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, kimlerin nasıl başvuru yapacağı hakkında bilgi verdi.

Nasıl başvuru yapılacak

Başvuru süreci hakkında da bilgi veren Buluşan, şunları söyledi: “ Web sitesinde müracaat şartları ve başvuru kriterleri yayınlanacak.Elektronik ortamda yetiştiricilerin ön başvuruları belgeleriyle alınacak. Ardından başvurular TİGEM tarafından değerlendirilecek. TİGEM tarafından başvuruları kabul edilen yetiştiriciler, Ziraat Bankası tarafından değerlendirilecek ve kazananlar duyurulacak. Sonrasında kredisi onaylanan yetiştiriciler ile Ziraat Bankası ve TİGEM arasında sözleşmeler imzalanacak. Hayvanların temini ve teslimi sağlanacak. Teslim edilen hayvanların İl/İlçe Müdürlükleri tarafından aşılama ve küpelenmesi ücretsiz olarak yapılacak, yetiştiriciye bakım giderleri ve sigorta bedeli için avans verilecek. Doğacak dişi kuzular için TİGEM tarafından yetiştiriciye alım garantisi verilecek. Alınacak dişi kuzular, Bakanlığın diğer projelerinde değerlendirilecek.”

Buluşan kimlerin başvuru yapacağı konusunda da bilgi vererek, “300 koyun projesinden yararlanacaklarda bazı kriterler aranacak. Üretim yapacağı yerin mera alanı, kaba yem üretebilirliği, hayvan varlığı, cinsiyet ve yaşı (Genç çiftçi olması önemli), hayvan barınağına sahip olması, halen hayvancılıkla uğraşıyor olması gibi kriterler göz önüne alınacak. Cumhurbaşkanımıza tarımda  yapılan 300 baş koyun desteği ve mazotun yarısı bizden çalışmalarından dolayı  çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim