Ülkü Ocakları Tayland’da bulunun 300 Uygur Türk’ün ülkemize alınması için başlatılan imza kampanyası ile ilgili Hamamyolu Saatli Park’ta basın açıklaması yaptı.
Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine zulum yaptığını belirten Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, “Bölgede soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta. Türk Milletinin izleri Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılmaktadır. Taylandlı yetkililere Türkiye’ye sığınmak istediklerini belirten soydaşlarımızın Çin’e teslim edilebileceği konuşulmaktadır. Kadın, çocuk ve yaşlılarında içerisinde bulunduğu 300 civarındaki soydaşımızın Çin’e iadesi durumunda vahşice idam edilecekleri aşikardır” dedi.
“Zulme uğrayan Müslüman Türk, olduğunda tüm dünya ‘lal’ olsa, sözde insan hakları havarileri kınamaktan bile aciz kalsa da Uygur Türkleri haklı davalarında asla yalnız değillerdir” diyen Şahan şunları söyledi:
“Soydaşlarımızın yanında her zaman ve her şartta, her bir neferi engin yürekli ve çelik iradeli olan Ülkü Ocakları vardır. Uygur Türkleri’ne olan desteğimizi somutlaştırmak amacıyla tarafımızdan bir imza kampanyası başlatılmıştır. ‘300 Uygur Türkü, Türkiye’ye Gelsin’ başlığı altında tarafımızdan toplanacak olan tüm imzalar yetkili mercilere gönderilecek ve böylece Türk Milleti’nin soydaşlarına olan desteği Türk Milleti’nin bu konundaki kararlığı bir kez daha gösterilecektir.”
Engin Şahan, Türkiye’de bulunan Suriyeli Türkmen soydaşları için Türkiye çapında Ülkü Ocakları organizasyonu ile il, ilçe ve beldelerde yardım kampanyasının eş zamanlı olarak devam ettiğini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim