Bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilecek olan Eskişehir Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali kapsamında yapılacak olan 3. Anadolu Animasyon Film Yarışması’na başvurular başladı. 
Katılımcılar yarışma için aylar öncesinden çalışmaya başlarken, 1. olan yarışmacıya 35 bin lira, 2. ve 3. olan yarışmacılara ise 25 bin lira ve 15 bin lira ödül verilecek. Dünyada animasyon endüstrisinin, 350 milyar dolarlık bir sektör haline gelmesiyle, Türkiye bu pazardan her geçen gün artan oranda pay alırken, Eskişehir milyar dolarlık bir pazarın merkezi olma yolunda ilerliyor. Ayrıca Eskişehir’de Ege ile Gaga, Pepe, Maysa ve Bulut gibi birçok önemli proje üretildi. Her yıl BEBKA tarafından düzenlenen festivale uluslararası alanda ödül almış konuşmacılar da katılım sağlayarak, tecrübelerini paylaşıyor. Eskişehir’i animasyon endüstrisinin bir üssü ve merkezi haline getirmeyi kendisine hedef olarak belirlemiş olan BEBKA, bölge planı doğrultusunda sektörün gelişimine ve büyümesine yönelik düzenlenen birçok faaliyet ve etkinliğin organizatörlüğü görevini üstlendi.
Anadolu Üniversitesi’nin animasyon ve görsel sanatlar alanındaki başarıları, uzun yıllar boyunca yetiştirdiği öğrencileri ile uluslararası animasyon sektöründe bugün söz sahibi yöneticiler eğitim gördükleri Eskişehir’i animasyon üssü olarak görerek yatırım yapıyorlar. 100’den fazla animasyon stüdyosunun bulunduğu ülkemizde en önemli eğitim kurumu Eskişehir Anadolu Üniversitesi olup bünyesinde Animasyon Ar-Ge Merkezi bulunuyor.
Öte yandan her yıl yüzlerce öğrenci ve profesyonelin başvurduğu yarışmada hazırlanan animasyon filmlerin yarışmaya katımı için son tarih ise 1 Aralık olarak belirtildi.
 

Editör: TE Bilişim