Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı destekleriyle yürütülen  “Daha Yeşil Türkiye” için Tepebaşı Eğitim ve Kültür Akademisi tarafından fidan dağıtımı yapıldı.
 

Tepebaşı Eğitim ve Kültür Akademisi tarafından düzenlenen törenle vatandaşlara 4 bin 600 fidan dağıtıldı.  Espark AVM önünde gerçekleşen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İ. Yılmaz Kaynarca, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, AK Parti Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Karademir katıldı.

22 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Törende konuşan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk, “İnsanlık var olduğundan beri insanlar ormandan faydalanmıştır. Şimdi ise ormanlar sosyal aktivite haline gelmiştir. Havamızın temizliği için insanları bilinçlendirmek, daha yeşil Eskişehir için şehrimizin çeşitli bölgelerinde fidanlar dağıtıyoruz. 22 bin fidan ücretsiz olarak Eskişehirliler ile buluşturulacaktır” dedi.

EN İYİ MİRAS YEŞİL TÜRKİYE

Tepebaşı Akademi Dernek Kurucu ve AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İ. Yılmaz Kaynarca gelecek nesillere yeşil bir Türkiye bırakmak istediklerini aktararak, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Daha Yeşil Türkiye sloganına Eskişehir’den, Tepebaşı’ndan ses veren kıymetli teşkilatımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bizden sonraki nesillere bırakılacak en zengin mirasın yeşil bir Türkiye olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

AĞAÇLARI SÖKEN ÇEVRECİLER

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü konuşmasında yerel yönetimlere mesaj yolarak,  “Eskişehir’in daha yeşil olması için gayret sarf ediyoruz. Birilerinin ağaçları sökerek çevreci olduğunu gördüğümüz bu şehirde bugün bizler herkesin bir ağacı olsun, yeşil Eskişehir olsun diye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

LÜTFEN FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURALIM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Harun Karacan, Eskişehir’i daha yeşil alanlara kavuşturacaklarını söyleyerek,“Ağaç kesme fidan dik kampanyasında buradaki hemşerilerimizden şunu istiyoruz. Lütfen almış olduğunu bu fidanları toprakla buluşturun. Dünyamızın gelecek kuşaklara daha sağlam teslim edilebilmesi için bu çam fidanlarının toprakla buluşması gerekiyor. Eskişehir’imizin daha yeşil alanlara kavuşabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 4 bin 600 karaçam ve sedir fidanı halka dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim