Lokantacılar Odası Başkanı Abdullah Karakuş, odada sürdürdüğü 41 yıllık görevinden ayrıldı. 25 yıldır lokantacılık yapan Hasan Kuzu ise Lokantacılar Odası için başkan adaylığını açıkladı.

41 yıldır Lokantacılar Odasında hizmet veren Abdullah Karakuş ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “Abdullah Karakuş 1977 yılından beri oda yönetiminde yer almıştır. 1983 yılında başkan vekilliği görevine gelerek 10 yıl başkan vekilliği yapmıştır. 1993 yılından bu yana da başkanlık görevlerinde bulundu. Yaklaşık 41 yıllık oda yönetimindeki görevine bugün son noktayı koyuyor. Ayrıca Türkiye Lokantacılar Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği yaparak tüm Türkiye’deki esnaf ve sanatkarlarımıza katkıda bulunmuştur” diye konuştu.

Karakuş’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Birsen, “Onu yaptığı önemli hizmetleri ile her zaman anacağız. Lokantacılar Odasına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Abdullah Karakuş’a bundan sonraki hayatından başarılar diliyorum. Yaptığı hizmetlerden dolayı şahsım, yönetim kurulum ve Eskişehir esnaf ve sanatkarı adına teşekkür ediyorum. Sağlık, mutluluk, huzur içinde yaşamasını temenni ediyoruz” dedi.

“2. ÇOCUĞUM GİBİ”

Karakuş ise duygusal anlar yaşadığı veda konuşmasında şunları söyledi: “Uzun yıllar bu camiaya hizmet etmekten dolayı memnunum. Üyelerimizi de memnun ettiğimize inanıyorum. Evlatlarım kadar çok sevdiğim odamdan ayrılacağım için üzülüyorum. Bu kadar zaman verdik, tabi ki üzülüyorum. Burası benim ikinci evladım gibi. İnsanlara hizmet etmek ibadettir. Bu hizmeti yaptığıma inanıyorum. 2 dönemdir genç arkadaşlarımız yönetimdeydi. Onlarla müşterek çalıştık. Ben istirahat ettim, onlar çalıştı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yine arkadaşlarımı takip edeceğim, gelip gideceğim. Göreve gelecek yönetim kuruluna da başarılar diliyorum.”

KUZU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Lokantacılar Odası Başkan adaylığını açıklayan Hasan Kuzu ise, 25 yılı aşkın süredir lokantacılık yaptığını ve 2 dönemdir de Lokantacılar Odasında yönetim kurulu üyeliği yaptığını söyledi. Kuzu, “Bugüne kadar yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda esnafımıza hizmet vermeye, onların yanında olmaya ve sorunlarının çözümlenmesi için gerekli olan mücadeleleri yapmaya özen gösterdim. 2018 yılı içinde yapılacak Eskişehir Lokantacıları Odası Olağan Genel Kurulunda yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte odamıza, esnaf kardeşlerimize hizmet vermek amacıyla başkanlığa talibim. Odamızın sorunlarına hakim, tecrübeli, dinamik, çözüm üreten ben Hasan Kuzu ve yönetim kurulum şehrimize hizmet etmek için tüm mesaimizi harcamaya hazırız” diye konuştu.

Birsen, konuşmaların ardından Karakuş’a aşçı şeklinde bir teşekkür plaketi hediye etti.

Editör: TE Bilişim