Kürşat Çavuşoğlu, Fransa'nın Marsilya kentinde 1-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlemekte olan 38.Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda (Medigames-38.Medigames-World Medical and Health Games) masa tenisi branşında Türkiye’ye tek erkeklerde  altın madalya kazandırdı. Kürşat Çavuşoğlu, şampiyonanın  tek erkekler finalinde güçlü rakibi Güney Koreli Myung Han Kim’i 3-1 yenerek 5.kez şampiyon oldu.

İlk Türk masa tenisi sporcusu oldu

Tıp Olimpiyatları olarak da adlandırılan organizasyonda futbol ve basketbolun yanı sıra atletizm, bisiklet, yüzme, tenis, masa tenisi, Voleybol, biatlon ve satranç gibi spor dallarında sporcular, Olimpiyat Ruhu'na sahip çıkarak birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı. 5 farklı kıtadan 40 ülke sporcusunun katıldığı yarışlarda  Çavuşoğlu, zorlu rakipleri arasından dereceye girebilmek için inanılmaz bir mücadele ortaya koydu.

Sağlık olimpiyatı olarak adlandırılan bu oyunlarda 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2017 yılında birincilik kazanan Çavuşoğlu, 5 defa dünya şampiyonluğu kazanan ilk Türk masa tenisi sporcusu unvanının da sahibi oldu. Bu büyük başarıyla ülkemizin adını bütün dünyaya tanıttı, duyurdu ve alkışlattı. Altın madalya kazandığı için de Türkiye adına mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim