Rotary kulüpleri tarafından yapılan Sepsis bilgilendirme çalışmasında; Sepsis vakalarının dünyada geçtiğimiz yıllara oranla yaklaşık yüzde 20 artış göstererek 50 milyon rakamlarına ulaştığına dikkat çekilerek, dünyada her 5 kişiden birinin Sepsis nedeniyle yaşamını kaybettiği ifade edildi.

13 Eylül Dünya Sepsis Günü olması nedeniyle Eskişehir Rotary Kulübü, Bozüyük Rotary Kulübü, Anadolu Rotary Kulübü, Yunus Emre Rotary Kulübü, Eskişehir Yazılıkaya Rotary Kulübü, Gordion Rotary Kulübü ile Eskişehir Rotaract, Eskişehir Yazılıkaya Rotaract, Gordion Rotaract kulüpleri ortak olarak Sepsis farkındalığı için Op. Dr. Alev Özdemir Karabağ, Uzm. Dr. Melek Ertan, Op. Dr. Esen Karakaya ile birlikte gün boyu Sepsis ile ilgili bilgi verilerek Sepsis farkındalığı yaratmak için çalıştı.

Sepsis vakalarının dünyada geçtiğimiz yıllara oranla yaklaşık yüzde 20 artış göstererek 50 milyon rakamlarına ulaştığına dikkat çekilen bilgilendirmede; “Ne yazık ki dünyada her 5 kişiden biri Sepsis nedeniyle yaşamını kaybetmektedir. Sepsis, vücudun bir enfeksiyona karşı tepkisi kendi dokularına ve organlarına zarar verdiğinde ortaya çıkar. Özellikle erken tanı olmadığında şok, çoklu organ yetmezliği ve ölüme yol açabilir. Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 Pandemisi ve Sepsis’ten korunmak için maske, mesafe, sabun kullanımı kurallarına mutlaka uyulması, riskli yaş grubu ve kronik hastalığı olanların öncelikli olarak dikkat etmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Etkinlik süresince Sepsis bulguları doktorlar tarafından gün boyu vatandaşlara, kan ve kök hücre bağışçılarına bilgi olarak aktarılarak, konuyla ilgili broşürler dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim