11. Kalkınma Planı çalışmaları kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı organizasyonunda düzenlenen 'Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı' İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantıya; Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyt Düzyol, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Marmara Bölgesi Valileri, Belediye Başkanları, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve ilgili kurumların yöneticileri katıldı.

Kalkınma Bakanlığı'nın öncülüğünde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde üç yerel paydaş ajansın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'nin kalkınmasıyla ilgili stratejilerin belirlenip, uygulanmada daha çok katkı sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

2019-2023 yıllarını kapsayacak planda yer alan öncelikli konuların ve politikaların görüşüldü toplantıda, Türkiye’nin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefler ortaya konuldu.

Sonuç olarak ise, toplantıdan çıkan talep ve önerilerin kalkınma planının hazırlık sürecinde belirleyici rol oynayacağı, ortak akılla yapılacak bu toplantıların yeni kalkınma planlarına önemli katkılar sunacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim