İYİ Parti Odunpazarı Adayı Karabacak; Gökmeydan, Sümer ve Alanönü’ndeki kahvehane toplantılarında seçmene belediyecilik anlayışını anlattı, “Şu an Odunpazarı’nda 50 bin işsizimiz var. Bunların çoluk çocuğunu düşünerek hareket etmemiz lazım” dedi.

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak ve ekibi seçim çalışmalarını gece gündüz demeden devam ettiriyor. Odunpazarı’nın tüm mahallelerini dolaşan Karabacak, bazı bölgelere ikinci kez gidiyor. Karabacak ve İYİ Partililer bir kez daha Gökmeydan, Sümer ve Alanönü Mahalleleri’ndeydi. Üç mahalledeki kahvehaneleri ziyaret eden Salih Karabacak mahallelerin sorunlarını vatandaşın ağzından dinledi. İlgisizlik ve hizmetsizlikten yakınan seçmenlere, “Sabredin, az kaldı” mesajı veren Karabacak, belediyeciliğin yalnızca çöp toplamaktan ibaret olmadığnı söyleyerek, “Zaten temizliği bile tam yapamıyorlar” dedi.  Odunpazarı Belediye Başkanı seçildiğinde ivedilikle acil çözüm bekleyen sorunları ele alacağı sözünü veren Karabacak, şöyle devam etti:

Ambulans, itfaiye giremiyor

“Odunpazarı’nın imar sorununu çözmemiz lazım. Ulaşım sorununu, otopark, trafik sorununu çözmemiz lazım. Şu an 50 bin işsizimiz var; bunların çoluk çocuğunu düşünmemiz lazım. Belediyenin maliyetlerini azaltma noktasında çok ciddi çaba harcamamız, kaynakları çok veirimli kullanmamız lazım. Eski mahallelerimizde parselasyon sorunumuz var. Yollarımız dar; 6 metre sokağa 3-4 kat imar verilmiş, müteahhit kottan da daire çıkarmış ama otopark yapılmamış. 6 metre sokağa arabalar park ediliyor. Hastamız var ambulans giremiyor, yangın çıkıyor itfaiye yetişemiyor…”

Olup bitenlere göz yumulmuş

100 metrekare binayı yıkıp yerine 3-4 katlı bina yapmanın son derece yanlış olduğunu vurgulayan Salih Karabacak, “Bu binaların altının daire değil otopark olması gerekirde. Ama otopark parası toplayıp yerine otopark yapmayanlara göz yumulmuş. Sokakları 6-7 metre olan mahalleler görmezden gelinmiş. Sokağa çıkılmamış, sahaya inilmemiş, vatandaşa derdi sorulmamış. Bu sadece son 5 yılın, 10 yılın değil, son 20 yılın tüm belediyecilerinin ihmali. Allah izin verirse bu kargaşaya, düzensizliğe, vurdumduymazlığa 1 Nisan’dan itibaren neşter vuracağız. Değişime, değişimin gücüne inanın” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim