Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından 11. Geleneksel Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri Kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıda ayrıca Tepebaşı Gençlik Merkezleri tarafından hazırlanan ve Türkiye’de Gençlik Çalışmaları Rehberi kitabı 5N 3K’nın tanıtım lansmanı yapıldı

5N 3K kitapçığı Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezinde görevli Özge Altay, Çağlar Yenilmez, Ezgi Gedik, Büşra Demircioğlu, Mustafa Onur Kaygısız, Kerem Sezerer tarafından hazırlandı. Kitabın hazırlanma süreci hakkında bilgi veren Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri Koordinatörü Kerem Sezerer “Gençlik merkezinde yaptığımız çalışmalardan dolayı İstanbul’dan gelerek Eskişehir’deki gençlik merkezlerini incelemek istediler. Bu proje kapsamında bize küçük bir hibe vermek istediler. Biz de gençlik çalışmalarına başladığımızda Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Bilgi Üniversitesi’nin hazırladığı kaynaklar vardı. Ama toplu bir kaynak yoktu. Biz de 7 yıllık tecrübemizle böyle bir kaynak kitapçık hazırladık. Türkiye’de gençlik çalışmaları için yol haritası olsun istedik” diye konuştu.

BAŞKAN ATAÇ’TAN TAM DESTEK

Gençlerle kahvaltıda bir araya gelen Ataç ise, kitapla ilgili konuşarak, “Gençlik merkezlerimizdeki arkadaşlarımız, uzun bir zamandır Türkiye’de gençlik çalışmalarının rehberi kitapçığını hazırladılar. Tepebaşı Belediye olarak açtığımız 19 Mayıs ve 29 Ekim Gençlik Merkezlerinde ne gibi çalışmalar yapılıyor, gençlerle ilişkiler nasıl, görev dağılımları nasıl, çalışmalarda uygulanan metotları içeren bir kitap. Belki bu konuda bir ilk de olabilir diye düşünüyorum” dedi.

Gençlik merkezlerinin önemine vurgu yapan Ataç, “Gençlik merkezlerimiz bizim için son derece önemli. Tepebaşı bölgemizde genç popülasyon oldukça fazla. Onların kentle ilişkilerinin sağlanması, eğitimlerinin gerçekleşmesi, yurtdışı ilişkilerinin oluşması gibi birçok konuda çalışmalar yapılıyor. Yapılan kurslara yaklaşık 3 bin 200 civarında gencimiz kurslara katılıyor. Gençlik merkezleri Türkiye’de pek olmayan yapılamayan bazı işleri yapıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim