2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürlüğü arasında 16 Ekim 2017 tarihinde imzalanan Protokol Çerçevesinde İl Genelinde 125 okul ve kurumda Kan Bağışı kampanyaları gerçekleştirildi.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü; öğrenci, veli, öğretmen, yönetici ve personeli desteği ile bu eğitim döneminde de kan bağışlayarak binlerce hayat kurtarmak ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacı ile 15 Mayıs 2018 Salı günü İl Milli Eğittim Müdürlüğü binasında kan bağışı kampanyası yapıldı.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 125 okul ve kurumda “Kan Bağışı” etkinliği düzenlenerek 6 bin 440 ünite kan bağışı toplandı.
Okullarda gerçekleştirilen kan bağışı etkinlikleri ile ilgili konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğrencileri, velileri ve mesai arkadaşlarını bu örnek davranışından dolayı kutladığını belirtti.
Özen yaptığı konuşmada; “Kan imal edilemeyen bir ilaçtır. Kan bağışının öneminin farkındayız. Çaresiz kalmış insanlara yardımcı olabilmek amacıyla düzenlenen bu kampanya her yıl düzenli olarak Müdürlüğümüz koordinesinde yapılmaktadır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında toplanan 6.440 ünite kan bağışıyla, ihtiyaç sahibi kişilerin derdine derman olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek ilgi ve desteklerini esirgemeyen tüm Millî Eğitim camiasına ve bağışçılara; Türk Kızılayı ve ihtiyaç sahiplerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Ertan Arıkan’a 10’uncu kan bağışında bulunduğu için bronz madalya ve teşekkür belgesi takdim edildi.
Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen; “Milli Eğitim Müdürlüğü ile daha önce yürüttükleri çalışma neticesinde kan bağışıyla Eskişehir genelinde çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. 4 ilin kan ihtiyacından sorumlu bir Bölge Kan Merkezi olarak yılda 80 bin ünite civarında kan bağışı topluyoruz ve geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Müdürlükleri ile yürüttüğümüz. Okullarımızda gerçekleşen kampanyalarda ciddi katkılar sağlanmaktadır. Özellikle ülke genelinde kadın bağışçı oranı % 10’ları yakalamazken Eskişehir’de bu oran %30 civarındadır. Bu da bağışçı kazanımında okullarımızın bilinçlendirmesine güzel bir örnektir. Ülke genelinde rol model bir çalışma olan kampanyalarımız diğer illere de örnek teşkil etmekte ve bizleri gururlandırmaktadır” dedi.
Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, en fazla kan bağışı yapan okulları kutlayarak, desteklerinin giderek artmasını diledi. Cumhuriyet Anadolu Lisesi 312, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 297, Eskişehir Anadolu Lisesi 145, Adalet İlkokulu 139, Fatih Anadolu Lisesi 137 kan bağışında bulunarak, en çok bağışta bulunan okullar oldular.

Editör: TE Bilişim