Tepebaşı Belediyesinin en öneli projelerinden biri olan Deneyimli Kafelerin 8’incisi, Çamlıca Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Çamlıca Parkı ve Deneyimli Kafe açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çamlıca Mahalle Muhtarı Savaş Hancı ve mahalleliler katıldı. 11 bin 860 metrekarelik alan üzerine kurulan parkta Deneyim Kafe yanı sıra kaykay pisti, gölet, su perdesi, seyir terası, tırmanma pisti, 10 oyundan oluşan kaya parkuru, çocuk oyun alanı ve dinlenme alanları bulunmakta.

Açılışta konuşan Çamlıca Mahalle Muhtarı Savaş Hancı, “Tepebaşı Belediyesi Çamlıca Mahallemize diğer mahallelerde görüp özendiğimiz deneyimli kafeyi bugün burada gerçekleştirdi. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, özellikli bir parkı Çamlıca’ya kazandırdıklarını ifade ederek, “2009 yılında göreve geldiğimizde Hayrettin Karaca Parkı’nın çalışmalarını başlattık. Orası çöplük halindeydi. Etrafında az katlı mütevazı evler vardı. Aradan yıllar geçince bölge çok farklı duruma geldi. Şimdi o parkın etrafında değeri çok yüksek evler yapıldı. İnsanlar bunlardan yararlanıyorlar. Parkın keyfini sürüyorlar. Burası bir dizi haline geldi. Bu civarda yaşayan dostlarımız buradan çok şikayet ediyordu. Uzun emekler sonunda burası çok özel bir park oldu. Özellikle spora dönük bir park yapalım dedik. Üçüncü ise rahmetli Selami abi zamanında yapılmış çok değerli bir parkımız daha var. O parkımızı da elden geçireceğiz. Hayrettin Karaca Parkı, Spor Parkı ve diğer park birbirine bağlı olarak bu bölgede bir yaşam merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Başkan Ataç 2009-2018 yılları arasında Tepebaşı’na 193 park kazandırdıklarını belirterek, “2009 ve 2018 yılları arasında yaklaşık bir milyon metrekarelik 193 tane park yapmışız. Tepebaşı’nda toplam yeşil alanımız 2 milyon metrekare. Çok ciddi rakam” dedi.

8. Deneyimli Kafeyi de açtıklarını söyleyen Ataç, “Ayrıca burada 8’incisini açtığımız deneyimli kafemiz var. Önümüzdeki günlere Ertuğrulgazi, Kumlubel ve Yenibağlar Mahallesinde olmak üzere 3 yeni Deneyimli Kafeyi daha hizmete sunacağız. Deneyimli Kafeler çok ilgi gördü. Buraları belediyemiz işletiyor. Kadınlarımıza ve erkeklere belli günlerde kurslar veriliyor burada. Çocuklarımız için etkinlikler düzenleniyor. Sayın Cumhurbaşkanı bizden duymuş Millet Bahçeleri yapıyor, eksik olmasın” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından dualar edildi. Kurdele kesimin ardından park gezildi, ardından kaykayçı gençler bir gösteri sundu.

Editör: TE Bilişim