Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan, zorunlu ücretli izne çıkartılan 80 gündür direnen ICF işçilerine Emek Gençliği destek ziyaretinde bulundu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika önünde 80 gündür çadırda direnişini sürdüren ICF işçilerle buluşan EMEK Gençliği adına bir konuşma yapan Barış Gençyılmaz, “İçinden geçtiğimiz bugünlerde ülkenin dört bir yanında aynı gerekçelerle işçilerin işten çıkarıldığını görüyoruz. Ancak asıl sorun patronların ve hükümetin işçilerin örgütlü birliktelik içinde olmasından korkmalarıdır. Bu sebeple her ne pahasına olursa olsun işçilerin birlikteliğini dağıtmak için uğraşıyorlar. Bu korkularının sebebi ortadadır. Daha çok kar hırsı ve daha çok sömürü istemeleridir” dedi.

ICF İşçilerinin sendikalaşarak hak talep etmesi sıradan bir olay değildir. ICF işçileri bugün bizlere direnişin ve birlikteliğin yolunu gösterdiklerini belirten Gençyılmaz, simgeleşen bu direnişin işçileri, emekçilerin birlikteliği ile zafere ulaştıracağını söyledi.

ICF işçilerinin direnişinin herkesin direnişi olduğunu vurgulayan Barış Gençyılmaz şunları söyledi:

“Sendikaya üye olduktan sonra işten çıkartmalara karşı fabrika önünde çadır kurarak direnişe başlayan ICF işçileri, işten atılan işçilerin geri alınması ve sendika haklarının tanınması için direnişlerini devam ediyorlar. Emek gençliği olarak bugün buraya ICF işçilerine “Sizin mücadelenizin mücadelemizdir” gelmeye geldik. Aynı zamanda ICF işçilerine destek için günlerdir topladığımız imzalarla yüzlerce gencin desteğini de getirdik.

Biz gençler  geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Gençlik de bugün sınıflardan ayrı, sınıfsız, sömürüsüz bir dünyada yaşamıyor. Bu nedenle Emek Gençliği olarak, başta Türk ve Kürt olmak üzere bütün milliyetlerden işçi, işsiz, öğrenci Türkiye gençliğini kendi çıkarları için işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesinde saf tutmaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim