Eskişehir Barosu Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu’nun hayata geçirdiği “Ayrımcı Dili Terk Et” Projesi’nin ikinci ayağı olan belediye başkanlarının taahhütname töreni Eskişehir Barosu Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene davet edilen 15 belediye başkanından 9’u katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Cahide Tetik, Tepebaşı Belediye Başkan Başkan Vekili Ahmet Vural, Alpu Belediyesi Başkan Vekili Murat Erginbaş, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkan Vekili Ramazan Karataş, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum taahhütnameye imza atarak, belediyelerinde ayrımcı dilin terk edileceğini taahhüt etti. Törende konuşan Komisyon Başkanı Hüseyin Akçar, “Baromuz Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonumuz tarafından organize edilen projemizin ikinci ayağında Eskişehir’deki belediye başkanlarımızı ağırladık. Belediye çalışmalarında ayrımcılığın önlenmesine yönelik belediye başkanlarımızdan talep ettiğimiz taahütnameler, imza töreni ile gerçekleşti. Törenimize katılım sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Tepebaşı, Odunpazarı, Alpu, Seyitgazi, Çifteler, Han, Mahmudiye ve Mihalıççık ilçelerimizin Belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ayrımcı Dili Terk Et” kapsamında taahhütname törenlerine devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Baro Başkanı Mustafa Elagöz ise, “Bu proje kapsamında asıl amacımız da budur. Siyasetin toplum adına yapılması gerektiğine inanıyoruz. Yine hepimizin bağlı olduğu anayasamızın 10. maddesinde açıkça herkes dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep gibi konularda ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşitir ilkesi mevcuttur. Anayasanın bu hükmü bu ülkede herkesi bağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, kadınların Baro’daki ağırlığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyede de özellikle yönetim kadrosunda kadınların giderek ağırlık kazandığını aktardı. Bunun nedeninin; kadınların daha düzenli, özenli ve başarılı bir şekilde işleri yürütmesi olduğunu  belirten Büyükerşen,  pek çok önemli toplantıda da belediyeyi temsil etmek için kadın yöneticileri seçtiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim