Adalar'da Zabıta bastırıyor işyeri sahipleri çözüm istiyor.
Hafta sonunda Adalar'ın Tepebaşı Belediye sınırları bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ümit Güney ile bir cafe sahibi ve çalışanları ile 'masa-sandalye' tartışması sonrası ortaya çıkan gerginlik sürüyor. Pazartesi günü gelen zabıta ekipleri cafelerin önüne kırmızı nokta koyarak 'yasak çizgiyi' belirlediler. 
ESNAF: BİZ ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTİYORUZ
 
Adımlar Kafe sahibi Nazan Korkmaz ve Anastıra Kafe sahibi Süleyman Canbulat zabıta ekiplerinin beş altı grup geldiği ve işgaliye parası ödedikleri halde masaları kaldırılmasını istediklerini belirterek şunları söyledi: "Bizler de neden olduğunu sorduk ve uslubü  o kadar kötüydü ki sürekli  bağırarak konuşuyordu bizle. 'Neden bağırıyorsunuz sizinle değil, amirinizle konuşmak istiyoruz' dediğimiz de hayır onunla konuşamazsınız  'devlet benim' dedi. Masaları kaldırırsak para kazanamayız, dükkanımız kapanır dedik, 'Bana ne kapatırsanız kapatın' gidin dediler.  Pazartesi sabahı ölçü alındı buradan dışarı masa çıkartamazsınız dediler, akşam tekrar geldiklerin de ölçü değişti. 
3 yıldır biz bunu yaşıyoruz. Zabıtalarının  kendi arasında da işgaliye yerleri belli değil. Biri geliyor farklı, diğeri geliyor farklı bir ölçü alıyor. Bundan çok sıkıldık artık. 
Çözüm üretmek yerine gelip buradan şemsiyeleri toplayın diyorlar, şemsiyeleri topladığımız da burada müşteri oturtamayacağımızı bilmiyorlar. Barlar sokağını nasıl restore ettilerse burayı da restore etsinler.
O gün buraya geldiklerinde,  işgaliye bedelini ödediğimiz halde, 'bunların konuşma hakkı yok, atın masaları kamyonla götürün' dediler. Senelerdir işgaliye ücretini ödüyoruz. Burada  insanların yoğun oturdukları kafeler var. Neden bir buçuk metre de iki metre değil. Buradan araba geçmiyor, belediyeyle birlikte çözüm üretmek istiyoruz.
Zabıtaların tutumu bağırıp çağırmaları burada ki işverenleri gerçekten rahatsız ediyor. Zabıtalar arasında büyük anlaşmazlık var. Büyükerşen’in bu durumdan haberi olduğunu zannetmiyorum."
Haber: Deniz Sevim

Geçtiğimiz hafta yaşanan olayın videosu aşağıda

Editör: TE Bilişim