Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Eskişehir şubesi tarafından, “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” adlı program gerçekleştirildi.

Yenikent Spor Salonunda gerçekleşen programa, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Muhammed Güney, Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse, Memur-Sen İl Başkanı Muammer Karaman ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cebeci katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile gerçekleştirilmesinin ardından, AGD Eskişehir şube Başkanı Muhammed Mücahit Demiralp konuşması ile devam etti.

“Kudüs, her zaman kanayan bir yaramızdı”

Konuşmasına Mekke’nin fethinin yıl dönümüne değinerek başlayan Demiralp, “Kudüs her zaman gündemimizdeydi. Kudüs, her zaman kanayan bir yaramızdı ama malumunuz olduğu üzere 6 Aralık günü ABD Başkanı Trump bir açıklama yaptı. Dedi ki, “Biz Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz.” Açıklamanın üzerinden haftalar geçmesine rağmen sokaklardan kampüslere, sınıflardan sıralara, basın açıklamalarından manşetlere kadar bu kararı tanımadığımızı her zaman haykırdık. Doğu da olsa batı da olsa Kudüs İslam’ındır, Allah’ın izniyle müslümanlarındır" şeklinde konuştu.

“Sevgi, kardeşlik ve barış olsun istiyoruz”

Etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini ileten Demiralp, sevginin ve kardeşliğin önemini belirterek, “Anadolu Gençlik Derneği olarak 81 ilde 600 noktada her sene 31 Aralık’ta ‘Mekke’nin Fethi’ programlarını icra ediyoruz. Bu sene de malum Kudüs olaylarından dolayı Mekke’nin Fethi ve Kudüs’ün Fethi olarak gecemizi güncellemiş olduk. Yani Türkiye’mizin her ilinde 600 noktada icra ediyoruz. Sevgi, kardeşlik ve barış olsun istiyoruz. Ondan dolayı bu geceyi icra ediyoruz, bu tür programları yapıyoruz. Hedefimiz bu şekilde, tüm halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan etkinlik, şube başkanının konuşmasının ardından tiyatro gösterisiyle devam etti.

Editör: TE Bilişim