Ahilik haftası etkinlikleri kapsamında ‘Esnaf Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Yediler Parkı girişinden başlayan yürüyüş Vilayet Meydanında son buldu.

Esnaf Odaları Birliği’nce geleneksel olarak yaptığı  Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Esnaf Yürüyüş ve Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu’nca yürüyüşe katılan atlılar vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Vilayet Meydanında sonlandırılan yürüyüşün ardından Dernekler Platformu Mehteran Takımı gösterisi ve Şed Kuşanma töreni gerçekleştirildi.

Ahi ikramının gerçekleştirildiği törende bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen, “Çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatın gelişmesine katkı sağlayan ahi teşkilatları, barışta devletine eğitimli asker hazırlamış, onların her türlü savaş teçhizatını üretmiştir. Tarih boyunca Türkler daima iyiyi güzeli aramış ve bulduklarında da tereddüt etmeden almışlardır. Tarihi araştırmalarda eski zamanlarda bile insan haklarına saygı, kadının toplumdaki yeri, misafirperverlik,  bir tehlikeye karşı birlik oluşturmak, dayanışma, yardımlaşma gibi birçok insani değerlerin bugünkü tabiri ile evrensel değerlerin mevcut olduğunu görüyoruz” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası Şed Kuşatma töreni icra edildi.  Daha sonra Eskişehir’in sevilen sanatçısı Mithat Körler sevilen şarkıları ile halkı çoşturdu.

Editör: TE Bilişim