Dost derneklerden Ataç’a hayırlı olsun ziyareti Dost derneklerden Ataç’a hayırlı olsun ziyareti


Ahilik haftası etkinlikleri sabah Eskişehir Çarşı Camii’nde helva dağıtımıyla başladı. Çok sayıda oda başkanının katıldığı programda konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen, “bu hafta inşallah bereketiyle hem ülkemize hem esnaflarımıza hayırlar getireceğine inanıyorum. Ahi Evran, ahilik teşkilatının Anadolu’ya yayılmasında önemli rol oynamış. O gün bırakın esnaf sanatkarlığı öğretmeyi, o günlerde devletimizin kuruluşunda öncülük etmiş savaş malzemeleri; ok, yay kılıç gibi malzemeleri yaptırarak, esnaf ve sanatkara ürettirerek devletimiz Türk milletinin kökü olan devletlerin kuruluşunda rol oynamıştır.” dedi. Okunan duaların ardından vatandaşlara helva dağıtıldı. 
Ahilik haftası kapsamındaki etkinlikler Valilik Meydanı’nda devam etti. Valilikteki programa Vali Yardımcısı Salih Altun, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, Tarım İl Müdürü Ender Gümüş, İl Müftüsü Bekir Gerek, okul müdürleri ile Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.
Çelenk sunma tören programıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Mehteran gösterisiyle devam eden programda Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen ve Vali Yardımcısı Salih Altun konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Anadolu Bacıları Tiyatro gösterisi gerçekleştirdi. Yılın onursal ahisi Reşat Bakılan, yılın ahisi Beytullah Solak, yılın ahi bacısı Cennet Akkaya, yılın kalfası Hamza Furkan Demibaş ve yılın çırağı Nemruz Özer olarak seçildi. Kendilerine ödül takdim edildi. Ödül takdiminin ardından İl Müftüsü Bekir Gerek eşliğinde dua okundu. Zeybek ekibi gösterisiyle beraber tören programı sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM