ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Devrim ve demokrasi şehidimiz Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı 21 Ekim 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı bir saldırı sonucu kaybettik. Ahmet Taner Kışlalı, Prof.Dr. Muammer Aksoy ve Doç.Dr. Bahriye Üçok gibi Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucuları arasında yer almış ve çeşitli kademelerde yöneticilik yapmıştır.

            Türkiye’nin laik, demokratik yapısının değiştirilmesini, Atatürk ilke ve devrimlerinin yok edilmesini isteyen karanlık güçler tarafından alçakça öldürülen Kışlalı, Kültür Bakanı olarak da ülkemize sayısız hizmetler vermişti.

            Ahmet Taner Kışlalı bütün çalışmalarındaülke gerçeklerini anlatmış, Atatürk düşmanlığının nedenlerini ve gerisindeki çağdışı zihniyeti sergilemişti. Kışlalı bir akademisyen olarak binlerce öğrenci yetiştirdi.

            Ahmet Taner Kışlalı, “Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür” derken, slogan Atatürkçülerine de gereken dersi veriyordu.

            Ahmet Taner Kışlalı’yı aramızdan alanlar, düşüncelerini unutturamadılar. Birlikte yürümemize engel olamadılar. Kışlalı, aydınlanmanın ve Atatürk Devrimi’nin bir öncüsü olarak rehberimiz olmaya devam ediyor.

            Bizler, Atatürk devrim ve ilkeleri için, demokrasi ve özgürlükler için, laik Cumhuriyetimiz için yaşamlarını feda eden, demokrasi şehitlerimize söz veriyoruz;  “aydınlık bir Türkiye” mücadelesini yılmadan sürdüreceğiz.”

Editör: TE Bilişim