AK Parti İl Kadın Kolları tarafından 14 Kasım "Dünya Diyabet Günü" nedeni ile farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe AK Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 Yürüyüş Dede Korkut Parkı’nda düzenlendi. Farkındalık amacıyla düzenlenen yürüyüşe yoğun katılım olduğu gözlemlendi. Yürüyüş sonrası konuşan İl Başkanı Zihni Çalışkan, son yıllarda diyabet hastalığında ciddi oranda artış olduğunu belirtti. Çalışkan, "Diyabet hastalığında son zamanlarda özellikle ülkemizde ciddi artış var. Buna dikkat çekmek için kadın kollarımız tarafından organize edilen yürüyüşe katıldık. Diyabet hastalığı kaliteli bir yaşam sürmemizi engelleyen bir hastalıktır. Dikkat edildiği takdirde sıkıntılar en aza iner. İnşallah bu farkındalığı oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı. 

Amacın farkındalığın artması olduğunu ifade eden İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın ise “ Amacımız diyanet hastalığı hakkında farkındalığı artırmak. Diyabet açısından risk gruplarının belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediği takdirde hasta sayısının arttığı, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi rahatsızlıkların yaşandığı görülüyor. Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak amacıyla 14 kasım tarihi ‘Diyabet Günü’ olarak kutlanmaktadır. Diyabette risk faktörleri arasında, genetik, yaş, gebelik diyabeti gibi bireyin kendisi tarafından kontrolü mümkün olmayan faktörlerle birlikte bireyin değiştirebileceği fazla kilo ve hareketsizlik yer almaktadır. Etkinliğimizde bu düzeltilebilecek faktörlere doğru beslenme, özellikle kahvaltı ve hareket ile diyabetin önlenebileceği konusunda farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim