Tepebaşı Belediye Meclisi’nde 1 Mayıs günü yaşanan tartışmanın ardından AK Parti’den istifa çağrısı geldi

Tepebaşı Belediyesi önünde toplanan AK Parti Tepebaşı meclis üyeleri ve Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile görüşerek, istifa taleplerini ileteceklerini ifade ettiler.

Tepebaşı Belediye Meclisi’nde yaşananları anlatan Tepebaşı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Birsen, şunları söyledi: “Dün üzücü bir olay yaşadık, 1994 yılından beri belediye meclislerinde görev alan biri olarak şunu iddia ediyorum ki böyle hadsizliği hiçbir toplantıda yaşamadım. CHP’li bir meclis üyesinin gündem dışı bir konuşma yapmak istemesi üzerine ‘5293 sayılı yasanın meclis çalışma yönetmeliğine ilişkin maddesinde; Eskişehir belediye meclisinde Eskişehir’in problemleri le ilgili konular konuşulur ülke gündemini ilgilendiren konuların yeri TBMM’dir’ dedim. Arkadaşım konuşmasına devam etmek isteyince ben de biraz sesimi yükselttim, amacım meclis nizamını sağlamaya yönelikti. Ancak maalesef bu olaylar sonrasında bir CHP’li belediye meclis üyesinin grubumuzun üzerine yürüyerek, haddini aşan kelimeler sarf etmesi hepimizi derinden üzdü. Bunun üzerine AK Parti grubu olarak meclisi terk etmek üzere salondan çıktık ve arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaptık, bu değerlendirme esnasında hem Erdoğan Aydoğmuş hem de meclisteki makul CHP’li arkadaşlarımızın meclis grup odamıza gelerek ‘Arkadaşımızın yaptığı hadsizliği kınıyoruz, lütfen meclise devam edelim’ dediler biz de özür beklediğimizi ifade ederek tekrar salona girdik, meclis başkanını özür dilemesinden sonra olayın sebebi olan CHP’li arkadaşımızın özür dilemesi istedik, ancak bu kişi özür dileyeceğine tehditler savurarak konuştu, bunun üzerine meclisi terk ettik.” Böyle bir olayın yaşanmasının üzüntü verici olduğunu belirten Birsen, “Bu kişinin meclis üyeliğinden istifa etmesini istiyoruz bunun için de tüm şartları zorlayarak hukuki yollara başvuracağız. Uyarımıza rağmen yine de konuşmasını sürdürebilirdi ancak hakaret etmesine gerek yoktu” diye konuştu.

CHP AÇIKLIK GETİRMELİ

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ise “Belediye meclisinde bu zamana kadar yaşanmamış şekilde tehditle karşılaşılmıştır, takipçisi olacağız, hukuki yollara başvuracağız” dedi. Çizmelioğlu, “Dün CHP Meclis Üyesi arkadaşımızın ne yazık ki; haddini, hukukunu ve terbiyesini aşan bir şekilde meclis üyesi arkadaşımıza ettiği ağza alınmayacak küfürden dolayı buradayız. Bu siyasetten öte bir insanlık ve ahlâk suçudur, bir meclisin, belediye meclisinin olduğu yerde bu zamana kadar yaşanmamış şekilde tehditle karşılaşılmıştır, takipçisi olacağız, hukuki yollara başvuracağız.” Bunun yanı sıra CHP’li diğer meclis üyelerinin olay sonrasında özürlerini iletmelerine karşın, bir hukukçu olan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç’ın yaşanan bu olayı desteklediğini söylediğini dile getirerek, bunu kınayan Çizmelioğlu “Bunun hiçbir şekilde savunuculuğu yapılamaz, bir an önce bu kişinin istifasını istiyoruz, meclisin bunun arkasında durmasını istemiyoruz. CHP’nin bu konuya açıklık getirmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim