Odunpazarı Kent Konseyi Kültür ve Çalışma Grubu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı bütçe görüşmelerinde belediye bütçesinden kültür ve sanat çalışmaları için ayrılan 10 milyon liranın Fen işleri bütçesine ayrılmasıyla ilgili alınan kararın kendilerini üzdüğünü belirtti.

Odunpazarı Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Gazi Durusu, “2013 yılında Eskişehir’i Türk Dünyası Kültür Başkenti yapan uygulama çerçevesinde yapılan etkinlikler kapsamında kültür ve sanat adına 300 milyon liranın üzerinden bir harcama yapıldığı gözlenmiştir. Harcamaların Eskişehir’e Eskişehirli sanatçılara ve Eskişehirlilere katkısı olabilmiş midir?” dedi.

Odunpazarı Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu içerisinde tamamen gönüllülük esasına dayalı çalıştıklarını ifade eden Başkanı Gazi Durusu, “Demokratik, bilimsel ve katılımcı tavrımızla daha aydın bir Eskişehir için önemli kültür sanat projelerine varız” şeklinde konuştu.

Bu iki konu hakkında gösterilen tutum ve davranışlar hakkında açıklama yapılması gerektiğini belirten Durusu, yapılacak olan açıklamanın Eskişehir kamuoyunun ortak beklentisi olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim