Haber Erdoğan Ekiner

 Akarbaşı Mahallesi’nde vatandaşlar, başka mahallelerdeki sağlık merkezlerine gidiyor..

 

Eskişehir’in büyük ve güzel mahallelerinden biri olan Akarbaşı Mahallesi’nde sağlık ocağı, yani Aile Sağlık Merkezi olmaması nedeniyle, bu mahalledeki vatandaşlar Reşadiye, Yıldıztepe gibi yerlerdeki sağlık ocaklarına gidiyorlar..

Akarbaşı Mahallesi sakinlerinden Melih Cerit, özellikle çocukların rahatsızlandığı durumlarda zorluk yaşadıklarını belirterek “Mahallemizde sağlık ocağı olmaması nedeniyle evlerimize uzak olan Aile Sağlık Merkezlerine gidiyoruz. Cocuklarımız hastalandığında da bu sorun karşımıza çıkıyor. Ben ailemle birlikte Reşadiye’deki sağlık ocağına gidiyorum. Bu soruna bir çözüm bulunsun, mahallemize sağlık merkezi kurulsun...” dedi.

Akarbaşı Mahallesi sakinlerindenAhmet Türk ise “Sağlık ocağımız olmaması nedeniyle ben de Yıldıztepe’deki sağlık ocağına gidiyorum.. Zor oluyor. Evimize bu kadar uzak olmayan bir sağlık merkezi istiyoruz. Mahallemize sağlık ocağı açılsın..” diyerek soruna acil çözüm bulunmasını istedi... Esnaf Yücel Şen de vatandaşların bu sorundan yakındıklarını belirterek, her mahallede bulunan sağlık ocağının kendi mahallelerinde bulunmamasının çelişkili olduğunu vurguladı. Öte yandan mahalle muhtarı da bu sorunun çözümlenmesi gerektiğini ifade ediyor..

Editör: TE Bilişim