Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKAUM) Müdürü Doç. Dr. Zerrin Sungur Taşdemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili değerlendirmelerini ve mesajını paylaştı.

Toplumsal, kültürel, ekonomik, hukuki ve politik konular ile çalışma hayatı, sağlık, toplumsal cinsiyet ve kadın sorunlarıyla ilgili konularda açık ve uzaktan öğretim sistemini kullanarak yaşam boyu eğitime katkı sağlamak amacıyla çalışan AKAUM, 2010 yılından beri sürdürdüğü araştırmalarla akademi içerisinde faaliyetlerini yürütüyor.

“Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir üniversite haline gelmek için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz"

Kadınların hayatın her noktasında var olduğunu vurgulayan Taşdemir, bu nedenle merkezin birçok alanda çalışmaları olduğunu söyledi. Düzenledikleri panel, söyleşi, sergi ve atölye gibi etkinliklerle farkındalıkları artırmayı amaçladıklarını belirten Taşdemir, “Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir üniversite haline gelmek için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Bu gayret içerisinde de öncelikle sorunlu alanları tespit edip bu alanlara yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri vererek farkındalıkları artırma çabasındayız” şeklinde konuştu.

"Umut ediyorum ki kadına ve çocuğa yönelik şiddet yerine kadınların başarılarını konuşabileceğimiz günler gelir"

Ardından tüm kadınları 8 Mart saat 10’da Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleşecek olan ‘Bilimde Kadın Mucitler Paneli’ne davet eden Taşdemir, Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin şu mesajı paylaştı;

“Ülkemizde günde ortalama 1 kadın cinayeti, kadının yakınları tarafından, onları saran erkekler tarafından işleniyor. İşte bu şiddet olayları tam da kadınların güçlenmesi sürecinde karşımıza çıkıyor. Yani kadın bir karşı duruş sergilediğinde, boşanma arifesinde ve sonrasında oluyor. Kadın, ekonomik olarak ayakları üzerinde durursa birçok şey gerçekleşebilir. Birlikte dönüşürsek, daha eşitlikçi daha aydın düşünürsek toplumsal sorunlar bir çözüm yoluna girecektir. Kadın dayanıklı ve güçlüdür, yeter ki daha eşitlikçi, özgür ve yaşanası bir dünya olsun. Umut ediyorum ki kadına ve çocuğa yönelik şiddet yerine kadınların başarılarını konuşabileceğimiz günler gelir.”

Editör: TE Bilişim