‘Kentleri Yeniden Düşünmek’ teması ile düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Toplantısı ve Başkanlık Devir Teslimi düzenlenen görkemli tören ile gerçekleştirildi. Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin 9. dönem başkanlığını devraldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Türkiye’nin tüm illerinden gelen kent konseyi temsilcilerinin katıldığı Kent Konseyleri Birliği buluşması Tasigo Otel’de gerçekleşti. 8. Dönem Başkanı Necati Binici’nin açılış konuşmasını gerçekleştirdiği törende, Binici kent konseylerinin çalışma alanları ve birlik olarak faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Binici’nin ardından söz alan Nuray Akçasoy, buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek Türkiye Kent Konseyleri Birliği’ne dönem başkanlığı yapacak olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti. Akçasoy “Dönem başkanlığı Kurtuluş Savaşı’nda büyük mücadeleler veren Gaziantep’ten, bir milletin makûs talihini yendiği Eskişehir’e geçiyor. Oluşturduğumuz bu güzel birliktelik ile önümüzdeki dönemde de birbirinden önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Bizlere büyük destek veren belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Yerel yönetimlerde örnek belediye başkanı olarak gösterilen Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kent Konseyleri’nin varlığı biz yerel yöneticilere büyük güç veriyor. Sizlerin talepleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiriyor, sizlerin fikirlerini önemsiyoruz. Bu vesileyle Eskişehir’in başarılı Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği yeni dönem başkanı Nuray Akçasoy’a ve tüm birlik çalışanlarına başarılar diliyorum.” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve gönüllülük esasıyla çalışan kent konseyleri temsilcilerini Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Fonksiyonları ve çalışmaları ile büyük önem verdiğimiz Kent Konseyleri’nin böyle bir birliktelik oluşturması bizleri son derece memnun etmiştir. Değiştirilme çalışmalarının olduğunu bildiğimiz belediye mevzuatında Kent Konseyleri’nin de yer almasını umuyorum. Belediye meclislerimizde Kent Konseyleri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Nuray Akçasoy, 8. Dönem Birlik Başkanı Necati Binici’den Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanlığı bayrağını devraldı.

Editör: TE Bilişim