Çocuğun cinsel istismarı ile ilgili yasa tasarı hazırlıklarına Eskişehir Demokratik Kadın Platformu yaptıkları basın açıklaması ile “Çocuk istismarını hiçbir şart ve koşulda meşrulaştıracak bir düzenlemeyi aklınızdan bile geçirmeyin” diye tepki gösterdi.

Sıcak Sular girişinde ellerindeki dövizlerle basın açıklaması yapan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına konuşma yapan Şule Yapar, 2018 yılında tekrar gündeme getirilmeye çalışılan ‘tecavüz af yasası’nın seçim öncesi tekrar gündeme getirildiğini öne sürerek, “Çocuk istismarı hem Türkiye Anayası’nda hem de uluslar arası belgelerde çocukların korunması ve yararlarının gözetilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Çocuğun cinsel istismarı ‘insanlık suçu’ kapsamındadır” dedi.

Türkiye’de her yıl 9 bin çocuğun istismara uğradığını belirten Yapar şunları söyledi:

“ Çocukları koruyamayanlar bugün karşımıza bireylerin rızasına dayandırmaya çalışmaktadırlar. Mağdur ettikleri çocukların rızalarına muhtaç olacak kadar kirli siyaset yapanlar bilmedirler ki,bu çocukların mağduriyeti var olan tecavüzcü, gerici ve cinsiyetçi politikalardan kaynaklanmaktadır. Bu sebeple diyoruz ki çocuklarımızı kirli siyasetinize alet ettirmeyeceğiz.

Önceliğimiz çocuklardır ve çocukların özgürce ve sağlıklı bir toplumsal ortamda büyüyebileceği bir Türkiye için mücadeleyi sürdüreceğiz. Yiyecek bulamayan, okula gidemeyen, zorla çalıştırılan, dövülen ve tecavüze uğrayan bir çocuğun çıkaramadığı ses olacağız, olmak zorundayız. Tarılara ve çocuklara reva görülen bu tecavüz düzenini kabul etmiyoruz. Tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınlar ve çocukların meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğimizi bildiriyoruz.”

Editör: TE Bilişim