Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, 17 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatmak, Türkiye’de emek sömürüsünü teşhir etmek ve eğitimde yaşanan erozyona dikkat çekmek amacıyla Tandoğan’da gerçekleştirdikleri kitlesel basın açıklamasına polisin hiçbir uyarıda bulunmada biber gazı ve Toma ile müdahalede bulunduğunu söyledi.
Kızılay Güvenpark’a yürümek istediklerini ve polisin yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle  Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yolu kapatarak uyarı yapmadın hedef gözeterek biber gazı ve Toma ile müdahalede bulunduğunu belirten Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, “Yönetici ve üyelerimizi darp ederek, orantısız güç kullanmıştır. Güvenlik Şube müdür yardımcısı tarafından darp edilen Genel Başkanımız Veli Demir hastaneye kaldırıldı. 100’ün üzerinde  gözaltına alınmıştır. Genel Eğitim Sekreterimiz Önder Yılmaz ve bazı arkadaşlarımıza gözaltına alınma sırasında ters kelepçe takılmıştır. Bir çok arkadaşımız yaralı bulunmaktadır. Eğitim emekçilerine, öğretmenlere yöneltilen bu insanlık dışı, barbarca uygulamayı şiddetle lanetliyoruz” dedi.
Siyasal iktidarın faşist uygulamaları altında insanlık dışı görüntüler vermeye devam ettiğini belirten Sungar şunları söyledi:
“Eğitim İş her şeye rağmen temel insan haklarını savunmaya, insanca yaşam koşullarında direnmeye devam edecektir. Öğretmene biber gazı sıkılmaz, su sıkılmaz. Öğretmen darp edilmez, ayaklar altında sürüklenmez. Bir toplumun geleceğini öğretmenine verdiği değer belirler.”
Editör: TE Bilişim