Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi ile Odunpazarı ve Eskişehir turizmini geliştirmek adına “Alan Yönetimi Koordinasyon” toplantısı gerçekleştirdi.

 Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen yetkililerin de katıldığı toplantı Turunç Otelde yapıldı. Yapılan toplantıya, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Tarihi Odunpazarı Bölgesinde bulunan Muhtarlar, Arasta ve Atlıhan Çarşısı temsilcileri, Odunpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği, Odunpazarı Kent Konseyi ve Konseye bağlı Kadın ve Çocuk Meclisi temsilcileri, Alan Yönetimi Çalışma Ekibi, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri katıldı. 

 Odunpazarı Belediyesi’nde yapılan ilk toplantının ardından, Odunpazarı Kentsel Sit Alanınında da incelemeler yapan yetkililer, ikincisi düzenlenen toplantıda, yapılan incelemeler sonunda Odunpazarı Bölgesi ve gerçekleştirilecek Alan Yönetimi Hakkında sunum gerçekleştirdi.

 ODUNPAZARI’NDA FARKLILIK İSTİYORUZ

 Başkan Kurt, Alan Yönetimi Koordinasyon toplantısında Odunpazarı Belediyesi olarak Odunpazarı Kentsel Sit Alanında farklı bir iş üretmek amacıyla toplandıklarını dile getirdi. Başkan Kurt, esas amacın  ‘UNESCO Kültürel Miras Listesine’ girmek olduğunu söylediği konuşmasına şu şekilde devam etti, “Odunpazarı Belediyesi olarak UNESCO’dan fazla umudumuz olmadan hareket etmemiz gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü UNESCO’nun uygulamalarına göre muhtemelen Türkiye’de 1 projeyi kabul etme ihtimali var. Odunpazarı Kentsel Sit Alanı 33. yedek sırada. Biz bu kadar uzun bir süre beklemek istemiyoruz.

 KURUL OLUŞTURULMALI

 Başkan Kurt, UNESCO’nun listesinde olmanın bir ayrıcalık olacağını fakat Odunpazarı Belediyesi olarak çağdaş bir yönetim mantığı ve yönetim anlayışı içerisinde ‘Alan Yönetimi’ sistemini Odunpazarı’nda kurmak istediklerini ifade etti. Başkan Kurt, “Bugün bu alanın sınırları neresi olsun nasıl olsun tartışması söz konusu. Biz demokratik ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla bu bölgede yapılması gereken planlamanın ve uygulamaların, mülk sahipleriyle, sivil toplum örgütleriyle ve kamu kurumlarıyla birlikte oluşturulacak bir kurulla yönetmek istiyoruz. Bu kurul aracılığıyla oradan çıkacak sonuçlar doğrultusunda bir hedef konulmasının doğru ve yararlı olacağını düşünüyoruz ve bu nedenle tek başımıza karar almak yerine birlikte karar alalım, birlikte yönetelim ve birlikte üretelim istiyoruz” dedi.

 YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ

 Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Odunpazarı Belediyesi arasındaki ilişkilerin 4 yıl öncesinde başladığını vurgulayan Başkan Kurt, “4 yıl önce Odunpazarı Belediyesi bir adım atmış daha sonra vazgeçmiş. Biz o yarım bırakılan işi tamamlamak üzere harekete geçince, Kültür ve Turizm Bakanlığı da devreye girdi. Biz belediye olarak bu örgütlenme organizasyonunu destekliyoruz ve içinde olmak istiyoruz. Sizlerinde bu işin içine katılmanızı diliyoruz. Burada bugün açıklayacağınız düşünceler bizlere ışık olacak. Katılımcı bir uygulama örneği gösterelim istiyoruz” diye konuştu.

 Yetkililerin yaptığı sunumlar sonrası, alan sınırlarının belirlenmesi için müzakereler yapıldı ve Alan Yönetimi Başkanlığı kurulum sürecinin ilk adımları başladı.

Editör: TE Bilişim