AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili tanıkların dinlenmesine Eskişehir’de devam edildi. 
Gezi Parkı olaylarında darp edilmesi sonucu kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasında 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayın duruşması ise Eskişehir’den Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı. Eskişehir’de tanık dinleme işlemine 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada çok sayıda avukat hazır bulundu. Olayın gerçekleştiği alana yakın bir fırının güvenlik kameralarını takan işletme sahibi, son duruşmada tanık sıfatı ile ifade verdi. Tanık Koray D., “Fırına kamera takan firma sahibiyim. Fırının sahibi kameralarının arızalı olduğunu söylemiş. Ben ise olaydan önce giderek tamir etmiştim. Savcıya verdiğim ifadede kameraların sağlam olduğunu belirttim. Bize olay öncesinde birkaç kez kameraların bozuk olduğu yönünde şikayet gelmiş, bizde gidip yapmıştık. Ancak harddiske kaydetmiyor diye bir şikayet gelmemişti” dedi.
Mahkeme heyeti, dinlenecek son bir tanığın duruşmaya getirilmesi ve Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılarak son kalan tanığın dinlenmesinin önemli olup olmadığının belirtilmesini istedi. Heyet, mahkemeden gelecek cevabın beklenmesi ve son tanığın dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Editör: TE Bilişim