2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra 19 yaşındayken hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün beşinci yılında Eskişehir’deki heykeli önünde anıldı. Anma programına CHP İl Başkanı Rabia Akman, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra CHP Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir bir konuşma yaptı. 

Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerindeki özgür dünyayı kuracaklarını söyleyen  Demir, “Tam 5 yıl oldu dostlar. Tam 5 yıl evvel bugün hayata yumdu gözlerini Ali İsmail Korkmaz. Daha 19 yaşındaydı. Düşlerinde özgür bir dünya vardı. Katillerini tanıyoruz. Aramızdalar. Biz yıllar evvel kendimize bir söz verdik. Dedik ki, Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı kuracağız. Bu amaç doğrultusunda mücadele etmekte asla yorulmayacağız. Şunu herkes bilmelidir ki Ali İsmail’in anısını her daim zihnimizde yaşatacağız” dedi.

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulundu. Daha sonra katılımcılar Ali İsmail Korkmaz’ın heykeline kırmızı karanfil bıraktı.

Editör: TE Bilişim