Türk Metal Sendikası'na üye işçiler Adalar'da yapılan kitlesel basın açıklamasında bundan sonra yollarda, meydanlarda kendilerini ifade edeceklerini dile getirdi.

Çok sayıda metal işçisinin katıldığı miting gibi açıklamada konuşan Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir, metal işçilerin üretim ve ihracat kıran, işverene, sektöre ve Türkiye'ye kazandıran kendilerinin olduğunu belirterek, "Biz çok şey istemiyoruz. Hakkımız olandan başka hiç bir şey istemiyoruz. Şimdi sıra bize geldi. Artık biz de kazanmak istiyoruz. Alın terimizin karşılığını, çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını istiyoruz" dedi.

MESS'le yürütülen grup toplu iş sözleşmeleride gelinen noktanın "Sözün bittiği yer" olarak yorumlayan sendika başkanı Demir şunları söyledi:

"Evet, sözün bittiği, aynı zamanda eylemin başladığı yerdir. Bundan böyle sesimizi, çığlığımızı, iş yerlerinden başlayarak mümkün olan her yerde duyuracağız. Bu güne kadar kendimizi toplu sözleşme masasında ifade ettik. Bundan sonra yollarda, meydanlarda da ifade edeceğiz.

Kırmadan, dökmeden: ama kararlığımızdan asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Buradan, yani meydanlardan, sokaklardan MESS'i bir kez daha uyarıyoruz. Taleplerimizi ve teklif ettiğiniz ucube zam oranına tepkimizi sakın hafife almayın.

Size uzattığımız eli havada ve karşılıksız bırakmayın. Türk Metal Sendikası ve temsil ettiği üyeleri, ülkemizin huzurunu ve istikrarını, iş yerindeki çalışma barışını her zaman göz önünde  tutmuş, bugüne kadar ülkemiz ve işyerlerimiz için her türlü fedekarlığı yapmıştır. Ancak geldiğimiz bu aşamada, bizler için yeni bir sürecin de kapıları aralanmıştır. Herkes aklını başını toplasın. Yasal mevzuata göre arabulucu raporu sendikamızı iletilmeden grev kararı ile grev uygulama kararı alınamaz. Ancak sendikamız arabulucu raporunun aldığı anında, gerek grev kararını gerekse uygulama kararını zaman geçirmeden alacaktır. Sabrımızın sonundayız ama mücadele azmimiz her geç gün bileniyor. Bu meydanlarda olmayı biz istemedik. Bu soğukta, bu kara kışta burada olmak bizim tercihimiz değil. Fakat eğer gerekirse hakkımızı alana kadar da bu meydanları Mess'i dar edeceğimizi herkes bilsin.

Bıçak kemiğe dayandı. Eylemse eylem, grevse grev. Sonunda zafer mutlaka bizim olacak. Onurlu Türk Metal emekçisinin olacak. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Editör: TE Bilişim