Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 1 Mayıs Dünya Emek ve İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak bu günün alın teriyle ekmek mücadelesi veren işçilerin günü olduğunu söyledi.

1 Mayıs, 1886’dan bugüne sömürüye karşı direnen işçilerin, bu uğurda bedel ödemekten çekinmeyen emekçilerin mücadelesinin simgeleşmiş tarihsel adı olduğunu kaydeden Büyükerşen’in mesajı şöyle:

“ Alın teriyle ekmek mücadelesi veren işçilerimizin günüdür.

Hepimiz biliyoruz ki emek olmadan hiçbir şey üretemeyiz. Emeğin önemi ve kutsallığı anlaşıldıkça; paylaşımın ve demokrasi kültürünün egemen olduğu daha güzel bir dünyaya ulaşacağımıza inancım tamdır. 1 Mayıs’ta meydanlardan yükselen sesin, ülkemizde tüm çalışanlara daha iyi çalışma koşullarının sağlanacağı, taşeronun tamamen ortadan kaldırılacağı, herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışarak emeğinin karşılığını alacağı, iş kazalarının yaşanmayacağı bir dönemin başlamasına vesile olması en büyük dileğimdir.

Bu düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün barış, huzur ve şenlik havasında kutlanmasını diliyor, demokrasinin, özgürlüklerin, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün her geçen gün artması temennisiyle tüm emekçilerin bayramını kutluyorum. “

Editör: TE Bilişim